Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Obviněná zlodějka

TEPLICKO - Kapsářce hrozí až tři roky za mřížemi; Pro dobrotu na žebrotu; Prodával drogy. 

Obviněná zlodějka

     Sérii několika krádeží má „na kontě“ 37letá žena, která byla v uplynulých dnech obviněna z přečinů neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádeže. Je podezřelá, že v polovině prosince oslovila poškozenou s nabídkou, že jí pomůže s taškami. Žena souhlasila, což se jí nevyplatilo, protože podezřelá ji po cestě objala a z kapsy bundy jí vytáhla peněženku, ze které jí nepozorovaně vzala deset tisíc korun.

     Podobný trik zopakovala koncem března, na ulici oslovila staršího muže a nabídla se, že mu pomůže odnést domů tašky s nákupem. Důvěřivec souhlasil, když přišli k němu do bytu, pozval ji na víno a žena ho požádala o stokorunu. Muž u sebe neměl peníze a tak se vydali k bankomatu, kde vybral hotovost a ženě dal sto korun. Ta využila jeho podnapilosti a pomocí jeho platební karty se opakovaně pokusila z bankomatu vybrat několikatisícové částky, kvůli malému zůstatku se jí to ale nepodařilo. Kartu mu pak nevrátila a tentýž den večer mu z účtu vybrala dva tisíce.

     V posledních měsících se zaměřila na sexuchtivé muže, kterým kradla peníze. V půlce května oslovila v Trnovanech muže s nabídkou sexu a začala ho osahávat, přitom mu z kapsy vytáhla šest tisíc a z místa odešla. O dva týdny později si vyhlédla další oběť a s mužem se dohodla na sexu za úplatu, během pohlavního styku mu pak z peněženky bundy, kterou měli pod sebou, odcizila dvanáct tisíc.

     Dalšího muže si vyhlédla o dva dny později, nastoupila k němu do auta a scénář se opakoval, během sexu mu z peněženky uložené v autě nepozorovaně ukradla skoro osm tisíc. V minulosti sedmkrát odsouzená recidivistka se ke krádežím přiznala a je vyšetřována na svobodě, v případě odsouzení jí hrozí až tříleté vězení.

Pro dobrotu na žebrotu

     Staré lidové rčení „pro dobrotu na žebrotu“ stále platí, jak ukázal případ, který vyšetřovali policisté z Krupky. Mladý muž se seznámil s 18letým bezdomovcem, který ho požádal, zda se u něj doma může osprchovat a najíst. Muž mu půjčil klíče od svého bytu, což ale nebyl dobrý nápad, protože mu z něj lapka odnesl televizor, mobil a žehličku. Věci v hodnotě téměř šest tisíc korun pak prodal, pokud případ skončí u soudu, hrozí nevděčnému zloději až dvouleté vězení.

Prodával drogy

     Z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy byl obviněn 27letý muž, který v Dubí prodával drogy. Zájemci si u něj kupovali pervitin a heroin, muž, který se do křížku se zákonem nedostal poprvé, je vyšetřován na svobodě a hrozí mu až pětileté vězení.

26. června 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem