Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Obviněna ze dvou přečinů

"Mařila a přechovávala" 

Usnesení o zahájení trestního stíhání si včerejšího dne (23.3.2011) převzala z rukou policistů služby kriminální policie a vyšetřování 21letá žena z  Klatovska. Svým protiprávním jednáním se měla  v únoru letošního roku dopustit přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.
Obviněná byla na konci února přistižena hlídkou  klatovských policistů v ulici Pod Borem za volantem vozu značky PORSCHE, přičemž kontrolou záznamů řidičky bylo zjištěno, že  má soudem uložen  trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. V rámci šetření případu dále vyšlo najevo, že u sebe řidička přechovává plastový sáček s bílou krystalickou látkou. Jak sama uvedla, jednalo se o pervitin, který přechovává pro svého známéno z Plzně.  Odborným zkoumáním bylo toto tvrzení  prokázáno, s tím, že se jedná o psychotropní látku metamfetamin.
Ze svého jednání se tak bude žena nyní zodpovídat před soudem. Dle trestního zákoníku  lze za popsané přečiny uložit  trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest.

nprap. Jana Tomková
24.3.2011

vytisknout  e-mailem