Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Obviněn z několika vloupání

Karvinsko: Vloupal se do objektu. Popadl motorovou pilu a… 

Minulý týden ve středu navečer měl neznámý muž v Albrechticích na Karvinsku přelézt zábradlí balkonu a po rozbití skla vniknout do rodinného domu. Připravil si k odnesení různé věci, které by se daly zpeněžit nebo použít, například oděvy. Vyrušil ho však přicházející majitel domu, kterému se nevítaný host zatarasením dveří snažil znemožnit vstup. Po chvíli se ale musel dát na ústup, a to jen s částí lupu. Předběžná škoda na odcizených věcech a poškození je zhruba 7 000 korun. O pár hodin později, kolem půlnoci, měl ve stejné obci násilím vniknout do objektu restaurace. Přistihly ho ale přítomné osoby, kterým se naskytl ne zrovna příjemný pohled. Jim neznámý muž držel v ruce motorovou pilu, která byla v místě původně odložena. Pilu nestačil ale nastartovat, neboť poškozeným se podařilo neznámého „odzbrojit“. Ten se dal na útěk.

Policisté z obvodního oddělení Těrlicko na základě popisu podezřelého muže v podstatě za chvíli po druhém skutku zadrželi. Na základě zadokumentovaných skutečností obvinili kriminalisté karvinského 3. oddělení obecné kriminality 23letého muže z Havířova z pokračujícího zločinu krádeže spáchaného dílem dokonaným i nedokonaným a z přečinu porušování domovní svobody.

Muž není policistům neznámý. Den před výše uvedenými skutky si totiž vyslechl obvinění pro zločin krádeže. Jednalo se o případ z poloviny listopadu, kdy měl ve večerních hodinách násilím vniknout do domu v Havířově. Prohledal prostory a odcizil například boty či deštník. Škoda přesáhla 5 000 korun. Policisté v tomto případu postupně zjišťovali souvislosti a vyhodnocovali stopy, přičemž po analýze kompletních informací se dobrali jména podezřelého. Vypátrali ho (měl obuty odcizené boty), zadrželi a obvinili.

Muž, který s policisty spolupracuje, se jednání dopustil, přestože byl v posledních třech letech za obdobné jednání potrestán. Trestní řízení je vedeno vazebně. Trestní sazba se v tomto případě pohybuje v rozmezí od dvou do osmi let.

 por. Mgr. Soňa Štětínská
oddělení tiskum 2 prosince 2020

vytisknout  e-mailem