Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Obviněn z loužeže a krádeží

Případy z Horažďovicka 

     V úterý bylo zahájeno trestní stíhání 20 letého muže z Horažďovicka, který převzal obvinění z přečinu krádeže a zločinu loupeže. Policisté v pondělí odpoledne zadrželi podezřelého muže, který byl převezen do policejní cely a byl dán návrh na jeho vzetí do vazby. Podle rozhodnutí soudu byl v úterý vydán příkaz na vzetí do vazby a muž byl eskortován do věznice.
     Obviněný muž ve čtyřech případech se dopouštěl krádeží, ke kterým došlo v Horažďovicích v měsíci září a říjnu letošního roku. Dále bylo zjištěno, že muž byl za majetkovou trestnou činnost v posledních třech letech odsouzen.
     V noci z 10. na 11. září 2010 pachatel odcizil v domě v Horažďovicích jízdní kolo. V noci z 26. na 27. září z objektu odcizil měděnou krycí lištu. Dne 2. října odpoledne v ulici Mayerova společně se 42 letým cizincem ukradli malý motocykl. zn. Babeta, který následně prodal a získané finanční prostředky použil pro vlastní potřebu. Dne 4. října po čtrnácté hodině na parkovišti u obchodu v Horažďovicích odcizil jízdní kolo zn. Tourist s plátěnou taškou, ve které byla nádoba s jídlem. V úterý 21. října v kostele z poslední modlitební lavice vytrhl přišroubovanou kasičku i s finanční hotovostí a odnesl i látkovou přikrývku na zakrytí kalichu. Svým jednáním pachatel způsobil škodu ve výši 16 050 Kč.
     V pátek 22. října po čtrnácté hodině před vlakovým nádražím oslovil nezletiletého chlapce a chtěl jeho bundu, kterou mu následně strhl z těla a chlapec z místa utekl. Pachatel podle trestního zákoníku užil násilí i pohrůžky bezprostředního násilí v úmyslu zmocnit se cizí věci.
 

nprap. Ladmanová Dana

27.10.2010

vytisknout  e-mailem