Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Obtěžoval ženy, skončil ve vazbě

NYMBURSKO - Tři případy osahávaní žen skončili zadržením a obviněním muže. 

Nymburští policisté v sobotu večer zadrželi a následně obvinili z trestných činů vydírání a výtržnictví dvaatřicetiletého letého muže z Nymburska. Ten celkem ve třech případech napadl a osahával poškozené ženy, kdy jednou z nich je nezletilá dívka. První případ se stal koncem měsíce ledna, kdy na jízdním kole dojel poškozenou, která šla po chodníku a začal ji osahávat. Žena začala křičet, vysmekla se mu a muž svého jednání poté zanechal a z místa ujel.
V druhém případě si vyhlédl osmatřicetiletou žena, která šla ulicí Nádražní v Nymburce. Tu zezadu silně uchopil za paži a zatáhl na trávník, kde ji násilím povalil na zem. Žena v této chvíli začala kříčet o pomoc a na to obviněný zareagoval tím, že jí silně utáhl šálu kolem krku, v tom se žena začala ještě intenzivněji bránit a následně muž svého jednání zanechal.
V posledním případě využil okamžiku, kdy nezletilá dívka vcházela do vchodu, natlačil ji dovnitř a následně do sklepních prostor. Dívka se začala bránit a křičet a i v tomto případě obviněný jednání zanechal a z místa utekl.
Obviněný muž je stíhán vazebně a v případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na 4 roky. Nicméně není vyloučeno, že dojde ke změně právní kvalifikace, kdy by se trestní sazba mohla výrazně zvýšit.    
 
por. Bc. PetraPotočná
tisková mluvčí
PˇČR Nymburk
12. únor 2015

vytisknout  e-mailem