Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Obstaral si dvě sady zimních pneu

LIBEREC - V době od 8. do 10. listopadu 2018 se neznámý zloděj vloupal do rodinného domu v ulici Erbenova. Odnesl si věci za 43 tisíc korun. 

S příchodem zimního období a tím i spojené povinnosti mít vozidla přezutá na zimní pneumatiky, jsou v tomto období všichni motoristé v plné pohotovosti. Jsou tací, kteří nenechávají nic náhodě a na zimní období se připraví řádně a včas a někteří naopak vyčkávají s přezutím na poslední chvíli a může se jim snadno stát, že je překvapí první sníh. Pořízení nových zimních pneu není zrovna levná záležitost, ale řidičům nic nezbývá a s touto investicí musí počítat. Jsou však tací, kteří si pneu obstarají i nepoctivým způsobem. Stejně tomu bylo tak i v případě, kterým se nyní zabývají policisté z obvodního oddělení Liberec - Vápenka.

V době od 8. do 10. listopadu 2018 se neznámý zloděj vloupal v ulici Erbenova v Liberci - Dolním Hanychově do rodinného domu, ze kterého si odnesl hned dvě kompletní sady zimních pneu značky Michelin 205/50 R17 s hliníkovými disky v hodnotě 17 tisíc korun a také značky Škoda 17" v hodnotě 10 tisíc korn. Kromě pneu zmizely z domu ještě i další hodnotné věci - LCD televizor značky Sony, bílé barvy, hifi věž značky Sony, přijímač televizního signálu, sada nářadí a menší aku vrtačka. Celkově tak vznikla majiteli škoda ve výši 43 tisíc korun. 

Policisté již v daném případu zahájili šetření k přečinu "krádeže" a "porušování domovní svobody" a nejen po pachateli, ale i po odcizených věcech nyní pátrají. V případě, že se jim podaří zjistit, kdo má vloupání do domu na svědomí, hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody. 
 

12. 11. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem