Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Obsluze baru vyhrožoval zabitím

Muž si přišel pro pití a cigarety 

    Dne 6. ledna 2011, po sedmnácté hodině vběhl do baru v Kralupech nad Vltavou sedmatřicetiletý muž z Pardubicka. Vnikl do prostor za barový pult, zde odstrčil jednoho barmana, který následně upadl na zem a dalšího obsluhujícího uchopil za oděv, přitlačil jej na chladničku a napřáhl na něj pravou ruku, sevřenou v pěst. Následně muže zvýšeným hlasem vyzval, aby mu dal pití a cigarety, nebo že ho zabije! V ten okamžik se podařilo napadenému vytrhnout útočníkovi ze sevření a společně se svým kolegou, který přeskočil barový pult z podniku uniknout na ulici.
     Útočník si z baru odnesl krabičku cigaret Marlboro a z chladničky dvě lahvová piva. Při jeho útoku nedošlo ke zranění osob a na odcizených věcech způsobil škodu ve výši cca 130,- Kč. Se svým lupem z baru utekl a ukryl se v nedalekém domě u své přítelkyně. Policisté z místního obvodního oddělení Policie ČR a kriminalisté po příjezdu na místo začali ihned po pachateli pátrat. Na základě zjištěných indicií a výslechu svědků muže zanedlouho zadrželi a to přímo v jeho úkrytu. Lupič se nechtěl tak snadno vzdát a nakonec musely být použity v souladu se zákonem donucovací prostředky. Zatýkání osoby se obešlo bez zranění.
      Útočník byl zadržen, umístěn do policejní cely a dne 7. ledna letošního roku proti němu bylo zahájeno trestní stíhání pro podezření z trestného činu loupeže, za který je v tomto případě možno uložit trest odnětí svobody v rozpětí od dvou do deseti let. Téhož dne putoval obviněný na základ příkazu soudu do vazební věznice.

nprap. Jana Žáčková

10. ledna 2011

vytisknout  e-mailem