Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Obrala ho družka

HRADECKO - Mezitím, co si odpykával trest za podvod, nedal souhlas k trestnímu stíhání  


Hradecká policie musela v letošním (2012) dubnu po zhruba tři  čtvrtě roce odložit vyšetřování případu zpronevěry a podvodu, ze kterého byla důvodně podezřelá žena z Pardubicka.

Šestadvacetiletá družka měla svému o dvacet let staršímu muži někdy v loňském (2011) březnu, kdy byl ve výkonu trestu odnětí svobody za spáchání úvěrového podvodu, spravovat jeho věci ve společně obývaném bytě v Hradci Králové. Jednalo se o běžné vybavení bytu, pět psů a další jeho majetek. Žena se po nějaké době z jejich bytu odstěhovala do nového kvartýru v Hradci Králové. S sebou si přitom bez jeho souhlasu vzala druhovo zařízení ze starého bytu. Následně bez svolení muže prodala některé psy. Poškozenému svým jednáním způsobila škodu převyšující částku 50 tisíc korun.
Navíc bez svolení poškozeného prodala neznámému muži za pět tisíc korun jeho osobní motorové vozidlo Chrysler. Utržené peníze z prodeje auta užila pro svou vlastní potřebu.

Nejprve muž v letošním (2012) únoru dal souhlas k trestnímu stíhání družky. O několik týdnu později (v dubnu 2012) pak poškozený souhlas k trestnímu stíhání družky vzal zpět. Podle poškozeného mají spolu dítě. Prý plánují společné soužití a výchovu dítěte. Policii nezbylo nic jiného než podezření ze spáchání přečinu zpronevěry a přečinu podvodu, za který by ženě podle zákona hrozil až pětiletý trest odnětí svobody, odložit.

nprap. Anna Pešavová - 24. dubna 2012 (13:55)

vytisknout  e-mailem