Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Obral svého chlebodárce

ZLÍNSKO: Přišel o práci, hrozí mu trestní stíhání. 

Šestačtyřicetiletý majitel kominické firmy z obce u Otrokovic v dobré víře zaměstnal uchazeče o práci a ten ho připravil nejprve o dvanáct tisíc a poté o více než sedm tisíc, které podle vlastních slov propil.

Čtyřiatřicetiletý muž z obce na Uherskohradišťsku se přihlásil na inzerát kominické firmy, která hledala nového zaměstnance. Přestože s touto prací neměl žádné zkušenosti, do zaměstnání ho v dubnu letošního roku přijali a zaučili ho. Zpočátku probíhala spolupráce bez problémů, až do léta. V červenci muž pod vlivem alkoholu utopil svůj batoh, v němž měl část tržby. Jeho nadřízený mu dal šanci peníze splatit a navrhl splátkový kalendář. Ale v polovině srpna neodvedl zaměstnanec řádně tržbu a nebral telefonní hovory. Majitel firmy neváhal a po týdnu se ho vydal hledat. Měl štěstí. Muž seděl v restauraci v obci, v níž žije a byl zjevně pod vlivem alkoholu. Svému šéfovi sdělil, že veškerou tržbu propil. Dostal pár dní na splacení dluhu, ale protože termín nedodržel, čeká ho s největší pravděpodobností trestní stíhání.

Policisté z Otrokovic zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu zpronevěra. V případě odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody až na dva roky.

31. srpna 2017, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem