Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Obléci a navonět

LIBEREC – Nenapravitelný nenechavec byl opět na lovu produktů, za které neměl v úmyslu platit. 

Zřejmě pořekadlem „šaty dělají člověka“ a faktem, že „zápach není nejlepší přítel“, se řídil 51letý muž z Liberce.
V minulosti uznán vinným ze spáchání přečinu krádež a v několika obchodech již chronicky znám pro svou „zálibu“, nedbal předchozích trestů za majetkovou trestnou činnost a opět se vydal na scestí.  

Tentokráte recidivista zavítal do jednoho z obchodních center na okraji Liberce.

V pátek 5. dubna, v odpoledních hodinách, nasměroval své kroky do prodejny s oblečením. Pečlivou prohlídku nabízeného zboží završil kompletním vyprázdněním police. 17kusů triček v hodnotě přes 5tisíc korun vměstnal do tašky a z ochodu bez placení odešel. Ještě tentýž den v podvečer se do nákupního centra vrátil. Tentokráte jej zištnost zavedla do parfumerie. Ani zde „nezahálel“. Tři poměrně drahé parfémy renomovaných značek odebral ze stojanu, a aniž by měl sebemenší chuť uskutečnit platbu, odešel. Při odchodu z prodejny jej však odhalily bezpečnostní stojany, které se okamžitě hlasitě rozezněly. Muž na nic nečekal a poklidnou chůzi nahradil zběsilým úprkem.

Osudným pro muže byla jeho další návštěva. Od dva dny později se do obchodního centra vrátil. Kamerové záznamy z předchozích dnů a jeho zprofanovaný obličej, to vše již měla ochranka v patrnosti. Jakmile jej zaměstnanci prodejny, ve které v pátek kradl spatřili, okamžitě vyrozuměli policisty.
V doprovodu strážců zákona, jen o několik minut později, putoval na služebnu obvodního oddělení. Po nezbytné administrativě a neodkladných úkonech mu policisté ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež. Pro recidivu, mu v případě odsouzení, může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

Škoda, kterou 51letý nenechavec způsobil, byla vyčíslena na více jak 14tisíc korun.

16. dubna 2019
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem