Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Oblastní kolo mladých cyklistů Besip

Strakonice – Soutěže se účastnili žáci základních škol. 

Ve Strakonicích na dětské dopravním hřišti u ZŠ Poděbradova se dnes pořádalo Oblastní kolo soutěže mladých cyklistů Besip, jejíž vyhlašovatelem je Ministerstvo dopravy – BESIP, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, KÚ České Budějovice, Policejní prezidium Policie ČR, Ústřední automotoklub ČR, Autoklub ČR a Český červený kříž. 

Pořadatelem oblastního kola je Dům dětí a mládeže Strakonice, Městský úřad Strakonice, Městská policie Strakonice a Policie ČR Strakonice. Soutěž financuje krajský úřad a věnuje také drobné ceny výhercům.

Soutěže se letos ve Strakonicích zúčastnilo 10 družstev ze základních škol ZŠ Dukelská Strakonice, ZŠ Krále Jiřího z Poděbrad Strakonice, ZŠ Povážská Strakonice, ZŠ Cehnice a ZŠ Bavorov. Děti soutěžily ve dvou kategoriích (1. kategorie: 10 – 12 let, 2. kategorie: 13 – 16 let) v jízdě zručnosti, v písemném testu znalostí pravidel silničního provozu, v praktické jízdě na dopravním hřišti podle dopravního značení a v zásadách poskytování první pomoci. Soutěž zahájil jihočeský krajský koordinátor Besipu Václav Kovář.

Na cyklisty dohlíželi rozhodčí z řad policistů Územního odboru policie Strakonice, strážníků Městské policie Strakonice a zástupců Domu dětí a mládeže. Podle slov rozhodčích se mladým cyklistům dařilo, bylo vidět, že jsou na soutěž připravené a soutěž berou vážně.

Cílem programu je přispívat ke zvýšení efektivity dopravní výchovy. Na problematiku dopravní výchovy se zaměřují také policisté – preventisté, kteří žáky navštěvují během školního roku ve třídách v rámci preventivních besed. Soutěže, výukové programy mají přispět ke snižování dopravní nehodovosti u dětí a ke zvyšování dovedností a znalostí žáků v oblasti pravidel silničního provozu, zejména pro cyklisty.

Dnes se na prvních místech umístila družstva: v kategorii mladších družstev – ZŠ Bavorov a v kategorii starších družstev ZŠ Cehnice. Blahopřejeme.

Nejlepší školní družstva postupují do okresních kol. Vítězové okresních kol postupují do krajských kol a ti úplně nejlepší do celostátního finále.

por. Mgr. Jaromíra Nováková, st.pis@pcr.cz

24. dubna 2019

Odkazy do noveho okna

Soutěž mladý cyklista

Soutěž mladý cyklista 

Detailní náhled

zahájení soutěže

zahájení soutěže 

Detailní náhled

Jízda podle dopravního značení

Jízda podle dopravního značení 

Detailní náhled

Mladí cyklisté

Mladí cyklisté 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem