Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Objasněný případ

OLOMOUCKO, UNIČOV - Stačilo několik hodin a podezřelí skončili v rukou policie 

V sobotu 24. 10. 2020 přijali policisté obvodního oddělení Uničov oznámení o poškození několika stavebních strojů, nacházejících se na stavbě kruhového objezdu v Uničově. K jejich poškození mělo dojít někdy v době z 23. 10. na 24. 10. 2020. Tehdy neznámý pachatel poškodil vozidla Ford Tranzit, traktor bagr JCB a pracovní stroj WAY LOCUST. Na vozidle Ford Tranzit poškodil čelní sklo, kapotu a rozbil na něm jedno ze zrcátek, na traktor bagru  poškodil čelní výhledové sklo a na pracovním stroji poškodil obě zpětná zrcátka a ulomil přední stěrač. Navíc měl ještě nejenže vytrhat 20 kusů sazenic keřů a rozházet je po okolí, ale také převrátit mobilní WC.

Policisté na případu usilovně pracovali a prověřovali všechny informace a poznatky. Na základě operativního šetření, pečlivého prověření všech informací a poznatků, úzké spolupráci s Městskou policií Uničov, především za využití záznamů Městského kamerového systému v Uničově, a místní a osobní znalosti, vytipovali dva muže, důvodně podezřelé z uvedeného protiprávního jednání. Tyto poznatky převzaly hlídky v terénu. Jedna z policejních hlídek, provádějící v průběhu dne dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu na ulici Dukelské v Uničově, jedno z mužů na předmětné ulici vypátrala. Dalšího z nich pak vypátrali policisté v průběhu dne. Jednalo se o muže ve věku 19 a 23let z Olomoucka. Oba se svému jednání přiznali a uvedli, že se jednalo o „hru“. Svou roli v tom pravděpodobně sehrál i alkohol, který, jak oba uvedli, spolu téhož večera popíjeli.

Škoda je v tuto chvíli předběžně odhadována na 100 000 korun, nicméně přesná výše bude stanovena až na základě vyčíslení škody ze strany poškozených společností.

V dané věci zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci, na který trestní zákoník stanoví, mimo jiné, trest odnětí svobody až na jeden rok.

3. listopadu 2020

por. Mgr. Irena Urbánková

vytisknout  e-mailem