Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Objasnění vraždy

Detektivové z 1. oddělení pražské policie objasnili další vraždu. Za loňský rok mají stoprocentní úspěšnost a celkem vyšetřili 25 takových případů. 

Vražda se stala koncem března loňského roku v jednom z bytů v Praze 8 na Střížkově a obětí se stal šestačtyřicetiletý muž. Toho dva podezřelí, s nímž jeden z nich udržoval vztah, společně udusili polštářem. Ještě před činem ho chtěli donutit, aby podepsal smlouvu k převodu jeho vozidla. To poškozený odmítl a následně došlo k jeho zavraždění v kuchyni bytu. Těla se původně chtěli zbavit jeho rozřezáním, k čemuž si následujícího rána po vraždě zajeli koupit ruční pilu. To nakonec neuskutečnili a tělo v bytě naaranžovali tak, aby to vypadalo jako přirozené úmrtí.

Oba podezřelé po nasbírání potřebných důkazů kriminalisté zadrželi koncem prosince a sdělili jim obvinění z trestného činu vražda. Jelikož k činu došlo po předchozím rozmyslu a v úmyslu získat majetkový prospěch, hrozí jim trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo trest výjimečný. Muži (29 a 23) se k činu doznali a stíhání je vedeno vazebně.

mjr. Jan Daněk – 15. 2. 2023

vytisknout  e-mailem