Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Objasnění vraždy policisty

Detektivové Národní centrály proti organizovanému zločinu SKPV, expozitury Olomouc, vyšetřují případ trestného činu vraždy, ke kterému došlo počátkem roku 2015 a jehož obětí se stal příslušník Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. Muž obviněný ze spáchání tohoto trestného činu je v současné době již ve výkonu trestu odnětí svobody pro jinou trestnou činnost. 

V únoru 2015 bylo nalezeno tělo mladého muže bez známek života v olomoucké místní části Černovír. Přivolaný lékař konstatoval smrt a vyjádřil hypotézu, že dotyčný muž patrně spáchal sebevraždu oběšením. Případ byl tak na samém počátku prověřován jako sebevražda.

Na základě shromážděných poznatků a důkazů vyvstalo později podezření, že k úmrtí policisty došlo v důsledku konání jiné osoby. Tato osoba měla přesvědčit dotyčného, aby spáchal demonstrativní sebevraždu s tím, že se mu nic nemůže stát, protože mu bude okamžitě poskytnuta pomoc. Nestalo se tak.  Třiatřicetiletý muž se oné únorové noci měl dívat, jak jeho oběť umírá.

Případu se ujali detektivové z olomoucké expozitury NCOZ SKPV a v minulých dnech obvinili třiatřicetiletého muže ze spáchání zvlášť závažného trestného činu vraždy podle § 140 odst. 2 trestního zákoníku.  Obviněný je v současné době již ve výkonu trestu odnětí svobody pro jinou trestnou činnost. Protože se pokusil ovlivňovat svědky tohoto skutku (vraždy), uložil mu soud omezení, která mu v tom mají do budoucna zabránit. Vyšetřování případu dozoruje olomoucká pobočka Krajského státního zastupitelství v Ostravě.

plk. Mgr. Jaroslav Ibehej
NCOZ SKPV
20. listopadu 2017

vytisknout  e-mailem