Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Objasnění vraždy po 5 letech – návrh na obžalobu

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) v těchto dnech navrhli podat obžalobu na 2 muže pro trestný čin vraždy, ke které mělo dojít v lednu 2015. 

Podle našich závěrů tyto osoby po předchozí domluvě a naplánování vylákaly na konkrétní adresu v jihomoravském městě tehdy dvaadvacetiletého muže (věk v roce 2015), kde jej měly zvlášť surovým a trýznivým způsobem usmrtit. Tělo oběti pak měly převézt automobilem do několik desítek kilometrů vzdáleného lesního porostu a následně zakopat.

Důvodem skutku měly být vzájemné spory ohledně distribuce návykových látek.

Po obvinění obou osob byly kriminalisty NCOZ nalezeny ostatky těla, které bylo zakopáno v lese na jižní Moravě. V případě pravomocného odsouzení hrozí obviněným osobám trest odnětí svobody v rozmezí 15 – 20 let či výjimečný trest (neboť vražda měla být provedena zvlášť surovým a trýznivým způsobem).

Spisový materiál s návrhem na podání obžaloby již byl předán státnímu zástupci Krajského státního zastupitelství v Brně. Obě obviněné osoby jsou stíhány vazebně.


plk. Mgr. Jaroslav Ibehej
NCOZ SKPV
25. listopadu 2020

vytisknout  e-mailem