Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Objasnění vloupání do chaty i léčebny

Bruntál - peníze dětí použila na úhradu dluhů a další zprávy 

Policisté objasnili vloupání do chaty, domu a léčebny
Policisté územního odboru ve spolupráci objasnili tři případy vloupání do různých objektů na Albrechticku, kterých se měl dopustit 23letý místní recidivista. Policejní komisař SKPV Krnov zahájil jeho trestní stíhání pro trestné činy krádeže, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci. Toho se měl dopustit tím, že
            - v době od 7. do 25.5.2010 v Heřmanovicích vypáčil petlici dveří rekreační chaty a vnikl dovnitř. Vše prohledal a odcizil různé oblečení, spací pytle, starožitnosti - petrolejovou lampu, popelník, ozdobnou sekeru. Spotřeboval jídlo, pití a drogérii.
            - v době od 15. do 25.5.2010 v Heřmanovicích vymontoval zámkovou vložku dveří rozestavěného rodinného domu, kterou odcizil a vnikl dovnitř. Opět dům prohledal a při odchodu si vzal s sebou přímočarou pilu, brusku, aku šroubovák a další nářadí.
            - k poslednímu vloupání došlo v době od 26. do 27.5.2010 v Holčovicích. Zde obviněný vypáčil dveře do budovy baru léčebny. Vykopnul mříže a vnikl dovnitř. Odcizil oplatky, čokolády, mýdla, cigaretové papírky, tabák a finanční hotovost 600 Kč. To mu nestačilo a tak přešel ještě do kanceláře. Zde vzal fotoaparát, mobilní telefon a benzínový zapalovač v dárkovém balení.
Svým jednáním způsobil poškozeným škodu v celkové výši přes 38 tisíc Kč. Odcizené věci obviněný prodal neznámým osobám v Jeseníku a Opavě. Peníze použil pro svou potřebu.
  
Nedal přednost
V 09,36 hodin dne 2.6.2010 v Krnově na křižovatce ulic Jiráskova a Rooseveltova došlo k dopravní nehodě dvou osobních vozidel. 32letý řidič nissanu jel po vedlejší komunikaci a za hustého deště nedal přednost v jízdě po hlavní silnici jedoucí hondě, kterou řídil 41letý muž. Došlo ke střetu, vlivem kterého nissan dostal smyk a přetočil se do protisměru. Zde narazil do zaparkovaného citroenu. Při nehodě se lehce zranil 11letý spolujedoucí z nissanu. Požití alkoholu bylo vyloučeno dechovými zkouškami. Způsobená škoda činí 271 tisíc Kč.
  
Měděné parapety i svody jsou pryč
Krádež a poškození parapetů z budovy městského úřadu šetří nyní krnovští policisté. V době od 1. do 2.6.2010 dosud neznámý pachatel odcizil tři měděné svody a čtyři parapety. Další tři parapety poškodil a svým jednáním způsobil škodu i na fasádě budovy úřadu. Způsobená škoda činí 20 tisíc Kč.
 
Vloupal se do automatu
V době od 30.5. do 2.6.2010 v Bruntále v baru na ulici Cihelní se dosud neznámý pachatel vloupal do výherního automatu. Z boxů na vhozené peníze odcizil částku 2 571 Kč. Šetří OOP Bruntál. 
 
Peníze dětí použila na úhradu dluhů
V těchto dnech zahájil policejní komisař SKPV Krnov trestní stíhání 43leté ženy pro trestný čin zpronevěry. Svého protiprávního jednání se měla dopustit tím, že v Krnově jako zákonný zástupce svých dvou dětí uzavřela v listopadu 2008 smlouvu, na jejímž základě měli nezletilci obdržet finanční částku z prodeje bytu v Olomouci, získanou v dědickém řízení. Podmínkou bylo, že ihned po obdržení peněz založí obviněná synům účty, na které finanční prostředky převede. Věděla, že pokud bude chtít peníze použít pro jiné účely, tak musí zažádat soud. Částka přes 600 tisíc obdržela na svůj účet v květnu 2009. V době od 15.5. do 11.6.2009 měla, bez potřebného souhlasu, použít část peněz na úhradu různých dluhů (nájem, hotovostí úvěry, energii), nákup oblečení, elektroniky a provoz domácnosti. Dětem založila účty až 25.9.2009 a převedla jim po 90 tisících. Od listopadu jim ukládá na tyto účty po 500 Kč. Způsobená škoda činí přes 50 tisíc.
 
                                                                                
komisař por. Bc. Tušková P.
 pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem