Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Objasnění série třiadvaceti případů

Kriminalisté objasnili rozsáhlou trestnou činnost, kterou mají na svědomí čtyři muži a jeden nezletilý. 

Kriminalisté třetího policejního obvodu ve spolupráci s kriminalisty Středočeského kraje objasnili případy rozsáhlé násilné a majetkové trestné činnosti, kterou mají na svědomí čtyři muži ve věku od osmnácti do osmačtyřiceti let a jeden nezletilý.

Kriminalisté šetřením zjistili, že podezřelí muži od srpna tohoto roku prováděli vloupání do různých objektů a dopouštěli se krádeží například dřevěných euro palet. Specializovali se i na vykrádání peněz z automatů u mycího boxu, které slouží na rozměňování mincí. Vloupávali se také do rodinných domů, firem, restaurací a vozidel. V jednom z rodinných domů odcizili majetek za téměř půl miliónů korun. Kamkoliv přišli, brali veškeré cennosti a následně věci prodávali v bazarech.

Asi nejzásadnější případ se stal na začátku listopadu v pražských Satalicích. Dva, v současné chvíli již obviněni muži, se vloupali do rodinného domu, ve kterém bydlela starší paní. Pod pohrůžkou střelné zbraně chtěli oloupit šestašedesátiletou ženu. To se jim však nepodařilo, jelikož je vyrušil syn poškozené, který měl být v tu dobu v práci.

Celkem kriminalisté zadokumentovali 23 případů se škodou dosahující částky téměř dva milióny korun. Muži jsou v současné chvíli podezřelí ze spáchání trestných činů loupež, porušování domovní svobody, krádež, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, nedovolené ozbrojování a poškození cizí věci, za což jim v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Jeden z mužů je stíhán vazebně a to z důvodu, aby dál nepokračoval v trestné činnosti. Vzhledem k tomu, že nejmladší z pětice nedovršil zletilosti a jemu teprve čtrnáct let, není trestně odpovědný.

Jelikož měli kriminalisté důvodné podezření, že podezřelí muži mohou být ozbrojeni, provedla zadržení pražská zásahová jednotka. Při kontrole byly u nich nalezeny zbraně.

Obviněné se podařilo dopadnout díky kamerovým záznamům a stopám, které na místech činu zanechali.

pprap. Mgr. Violeta Siřišťová – 27.11.2019

 

Odkazy do noveho okna

1 foto zbraně zadržených

1 foto zbraně zadržených 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem