Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Objasnění série vloupání

Bruntál - po roce se vrátili krást 

Kriminalisté spolu s albrechtickými policisty objasnili sérii vloupání do různých objektů (školka, galerie, obecní úřad) v Bohušově a Liptáni. Vlastním šetřením, prověřováním a porovnáváním předchozích či obdobných případů zjistili pachatelé této trestné činnosti. Jedná se o trojici mužů ve věku od 19 do 27 let z Ostravska, kteří již před rokem páchali na Albrechticku trestnou činnost. Jeden z pachatelů má v této lokalitě osobní vazby. 
Na konci minulého týdne jsme dva z pachatelů zadrželi (třetí je pro svou trestnou činnost v jiných krajích již ve výkonu trestu). Při domovní prohlídce jsme zajistili část věcí (bižuterii, část výpočetní techniky) pocházejících z trestné činnosti a další jsme nalezli při prohlídce osobního vozidla, které používali při páchání trestné činnosti.
Policejní komisař zahájil trestní stíhání trojice pachatelů z přečinů krádeže a poškození cizí věci. Je jim kladeno za vinu, že měli v době od 5. do 6. 10. 2014, po společné domluvě, vniknout násilně v Liptáni do úřadu, ordinace, knihovny, školky a galerie. Prostory prohledali a zcizili zde počítače, tiskárnu, kopírku, obrazy, stojany s náramky, náušnice, náhrdelníky, paličkované koule a nalezenou hotovost. Pak se přesunuli do Bohušova, kde měli vniknout také do školky a restaurace. Zde odcizili tiskárnu, notebook, cigarety, alkohol a peníze. Celkově svým jednáním způsobili škodu přes 100 tisíc korun. Nejmladší z pachatelů je stíhán vazebně. Hrozí jim trest odnětí svobody až na pět let. Dva z pachatelů trestnou činnost doznávají. K důvodu páchání trestné činnosti uvedli, že to bylo nedostatkem finančních prostředků. Část lupu již zpeněžili, část chtěli použít jako dárky či si vybavit domácnost.
 
Ze sklepa zmizelo přes sto zavařenin
Odcizení zavařenin ze sklepa šetří rýmařovští policisté v Břidličné. Prozatím neznámý pachatel vnikl násilně v době od 5. do 8. 11. 2014 do sklepa jednoho z domů na ulici Nerudova. Odcizil celkem 115 sklenic různých zavařenin. Způsobená škoda činí přes 3 tisíce korun.
 
Vyhrožoval sebevraždou
Albrechtičtí policisté přijali v neděli hodinu po poledni oznámení o vyhrožování sebevraždou v Třemešné. Okamžitě vyjeli na místo a zjistili, že 37letý muž měl u domu vyhrožovat lehnutím pod vlak. Policisté ho na místě zajistili, naměřili jsme mu v dechu 2,23 promile alkoholu. Střízlivěl již na záchytné stanici v Opavě.
 
komisař por. Bc. Jiroušková P.
skupina tisku a prevence Bruntál
10. 11. 2014 
 
 

 

vytisknout  e-mailem