Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Objasnění napadení v Jesenici

Dvaačtyřicetiletý útočník má bohatý trestní rejstřík 

Napadení v Jesenici
 
     Včerejšího dne, tj. 13. května 2012, v ranních hodinách došlo v obci Jesenice, v místním NON STOP baru, k incidentu mezi přítomnými hosty. Slovní rozepře mezi třemi muži vyvrcholila venku před barem, fyzickým napadením. Neznámý útočník na místě pobodal třiačtyřicetiletého muže z Rakovnicka a druhému osmatřicetiletému muži způsobil řezná poranění na ruce. Pachatel z místa činu utekl. Pobodaný muž byl letecky transportován do FN v Motole, kde se podrobil operaci a v současné době by měl být mimo ohrožení života. Druhý muž byl ošetřen v nemocnici v Rakovníku. Kriminalisté případ ve spolupráci s kolegy z obvodního oddělení v Jesenici šetří jako podezření z trestného činu těžké ublížení na zdraví, kdy útočníkovi hrozí trest odnětí svobody v rozmezí tří až deseti let.
Policisté zároveň prosí občany o pomoc při dopadení pachatele, kdy jeho popis: jedná se o muže romské národnosti ve věku cca 30-35 let, vysoký zhruba 175 cm, štíhlý, krátce střižené vlasy. Na levé paži měl tetování nezjištěného motivu o velikosti cca 15 cm. Na sobě měl černé tričko, tmavě – modré rifle a tmavý opasek. Mluvil plynule česky.
Pokud mají občané k uvedenému případu informace, které by napomohli k dopadení pachatele či k objasnění případu, ať tyto poskytnou na linku 158 nebo na OOP Jesenice 974880730.
       Takto vypadala tisková zpráva vydaná dne 14. května 2012. Od spáchání skutku se kriminalisté prakticky nezastavili. Na případu pracovali i ve spolupráci s ostatními útvary v našem okrese, ale i mimo kraj. Prověřovali hodně podezřelých, vyslýchali svědky. Každý sebemenší detail jim pomohl zas o krůček blíže k pachateli. Jejich mravenčí práce přinesla své výsledky.
            Dne 30. května 2012, byl okolo 13:00 hodiny, zadržen po dopoledním pronásledování  dvaačtyřicetiletý muž ze Severočeského kraje, kdy k jeho dopadení napomohli především občané a řidič autobusu vč. kolegů policistů z Podbořan, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání a byl pro policisty podezřelou osobou číslo jedna, která se mohla dopustit tohoto násilného jednání. 
Zadržený muž byl v minulosti při svém věku již 16x soudně trestán a strávil za zdí věznice již 22 let, za různorodou trestnou činnosti. Krátkodobé pobyty na svobodě trávil zřejmě jako dovolenou, neboť se vždy vrátil zpět do vězení a jednání jehož se dopustil v Jesenici, spáchal 13 dní poté, co byl naposledy propuštěn z výkonu trestu, takže jeho náprava se zatím nezdařila.
       Podezřelý muž po zadržení uvedl, že nikdy nebyl v obci Jesenice a ničeho se nedopustil. Proti jeho verzi bylo ovšem několik svědků. V zadrženém muži poznali pachatele, který bodnou ranou těžce zranil poškozeného muže. Tento byl v bezprostředním ohrožení života a bez včasného lékařského zákroku hrozilo vykrvácení. Zde je nutno poděkovat veřejnosti za všechny informace, které kriminalisté neustále dostávali a všem svědkům za to, že „neztratili paměť“ a pomohli policistům usvědčit zadrženého muže z úmyslného zločinu těžkého ublížení na zdraví, ze kterého si dne 1. června 2012 vyslechl obvinění a v případě uznání viny mu hrozí dalších až deset let strávených ve vězení.
            Na obviněného muže byl podán návrh na vzetí do vazby, který byl v pátek 1. června 2012, rakovnickým soudem akceptován a obviněný byl téhož dne policisty eskortován do vazební věznice v Praze.
 
nprap. Jana Žáčková
4. června 2012

vytisknout  e-mailem