Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Objasnění krádeže sbírky vltavínů

Prachatice – Lhenice – Prachatičtí kriminalisté z ní obvinili dva muže a jednu ženy, kteří míří k soudu. (Hlasová schránka 974 236 116) 

Prachatičtí kriminalisté rozkryli lednovou krádež vltavínů, ze které obvinili celkem tři osoby z Českobudějovicka, 28letého muže, 19letou ženu a mladistvého muže, které se dopustili v souběhu s přečinem porušování domovní svobody. Obvinění se společně v první polovině ledna vloupali do rodinného domu v obci Lhenice, ze kterého následně odcizili sbírku cenných kamenů. Jednalo se o celkem 1,5 kg vltavínů, které byly volně uložené ve skleněné vitríně v obývacím pokoji. Majiteli tak způsobili škodu za 316 000 korun.

Díky dobré operativní činnosti prachatických kriminalistů, ve spolupráci s  netolickými policisty, se jim podařilo všechny tři pachatele dopadnout. Zároveň jim tak znemožnili dokončit prodej kradených vltavínů, ke kterému se již chystali.  Celou sbírku drahých kamenů tak zajistili a vrátili zpět majiteli.

Trestní stíhání obviněných probíhá na svobodě a všechny obviněné v brzké době čeká soudní řízení. V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

por. Bc. Martina Joklová, pt.pis@pcr.cz

11. srpna 2023

Odkazy do noveho okna

Krádež vltavínů

Krádež vltavínů 

Detailní náhled

Krádež vltavínů

Krádež vltavínů 

Detailní náhled

Krádež vltavínů

Krádež vltavínů 

Detailní náhled

Krádež vltavínů

Krádež vltavínů 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem