Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Objasněné vloupání do domu a krádež peněz

TRUTNOVSKO - Recidivista skončil ve vazbě . 

Trutnovští kriminalisté v pátek zadrželi čtyřiadvacetiletého muže, kterému policejní komisař rozšířil trestní stíhání z února letošního roku o přečin krádež a porušování domovní svobody.

Obviněnému klademe za vinu, že začátkem února 2018 v Jilemnici z kanceláře jednoho obchodního domu odcizil peněženku a finanční hotovost, čímž způsobil poškozeným škodu téměř 5 tisíc korun.

Ve druhém případě měl násilím vniknout do domu v Luční ulici ve Vrchlabí, ze kterého odcizil finanční hotovost a doklady. Poškození vyčíslili škodu přesahující 8 tisíc korun.

Muž je uživatelem drog, nemá stálý finanční příjem a kriminalistům se k trestné činnosti plně doznal. Výše popsaného protiprávního jednání se dopustil i přesto, že byl již v minulosti 6krát soudně trestán a to převážně za majetkovou trestnou činnost.

Jelikož ani výkon nepodmíněných trestů, zahájení trestního stíhání z února letošního roku na muže zřejmě neměly výchovný účinek, policejní komisař zaslal státnímu zástupci návrh na vzetí muže to vazby.

Soudce Okresního soudu v Trutnově včera dopoledne tento návrh akceptoval a rozhodl o tom, že recidivista bude stíhán vazebně.
V případě prokázání viny mu hrozí až tříletý pobyt ve vězení.

por. Pižlová Šárka, DiS.
30. 4. 2018, 11:00

vytisknout  e-mailem