Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněné vloupání

DĚČÍNSKO - Žena vnikla do hotelového pokoje; Peněženka se našla... 

Objasněné vloupání

     Z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku se bude zodpovídat 34letá žena, která je podezřelá, že začátkem září vnikla na pokoj v děčínském hotelu a to za pomoci klíče, který si u sebe ponechala po předchozím pobytu v témže pokoji. Klíče po ukončení ubytování neodevzdala na recepci, do hotelu se později vrátila, a když zjistila, že je v pokoji někdo ubytován, využila příležitosti a uvnitř ukradla peněženku s finanční hotovostí a platebními kartami. S jejich pomocí pak provedla několik plateb na různých místech, oznamovatelce způsobila celkovou škodu přes šest tisíc sedm set korun. Obviněné ženě, která je vyšetřována na svobodě, hrozí v případě odsouzení až tříletý trest odnětí svobody.

Peněženka se našla

     V úterý jsme informovali o prověřování přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, kterého se měl dopustit neznámý pachatel tím, že v Děčíně využil příležitosti a vzal si peněženku, kterou majitelka zapomněla na pultu v pekárně.

     Nakonec se ukázalo, že k žádnému trestnému činu nedošlo, protože peněženku včetně všech věcí, které byly uvnitř, majitelce donesl někdo z dopravního podniku. Peněženku tedy zřejmě ztratila někde po cestě a pouze se domnívala, že ji v pekárně zapomněla, policisté proto případ odložili ad acta.

Zloděj vykradl chatku i auto

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Děčíně vloupal do zahradní chatky. Odnesl si potraviny, alkoholické nápoje, elektrickou kytaru a různé nářadí. Stejný zloděj v totožné době vnikl i do auta zaparkovaného v sousedství a odcizil z něj lékárničku, mačetu a balení náhradních žárovek a pojistek. Poškozeným způsobil celkovou škodu přes deset tisíc korun, policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody.

4. listopadu 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem