Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněné loupeže

LOUNY - Lupič je již ve vazbě 

Dne 30. ledna 2013 jsme zveřejnili případ loupeže v jedné podbořanské herně (více zde) včetně snímků z kamerového záznamu z místa činu a zároveň prostřednictvím tisku požádali občany o pomoc při pátrání. Reportáž k tomuto loupežnému přepadení odvysílala 6. a 7. února také televize Prima a Nova. Díky těmto sdělovacím prostředkům a zájmu občanů pomoci při pátrání se lounským policistům podařilo loupež objasnit. Na svědomí ji má 27letý muž z Rakovnicka, který se nyní zdržoval na Lounsku. Následným šetřením policisté zjistili, že dotyčný spáchal i další dvě loupeže heren v Žatci.
 
Sérii této závažné kriminality započal již 15. ledna v Žatci, když v jedné herně přistoupil k obsluhujícímu, který v té době seděl v křesle a hrál na počítači. Namířil mu na hlavu černou pistoli a požadoval, aby si lehl na zem. Poté mu z kapsy vyndal finanční hotovost ve výši několika tisíc korun a prohledal prostor za barem, přičemž na poškozeného stále mířil pistolí. Po chvíli, kdy se k němu vrátil, mu z druhé kapsy vyndal mobilní telefon a z herny odešel pryč.  
 
Druhou loupež, o které jsme již informovali a pocházejí z ní i kamerové záznamy, spáchal dotyčný 23. ledna v Podbořanech. Kolem jedenácté hodiny večer, kdy předtím hrál asi 15 minut na automatu, přistoupil k obsluhujícímu v baru s tím, že chce vyplatit výhru ve výši 1 000 Kč. Když barman přišel k automatu s penězi, tak na něj lupič namířil pistoli, strhl ho na zem a z ruky mu sebral finanční hotovost. Zároveň po něm požadoval další peníze, přičemž mu spoutal elektrikářskou páskou ruce za zády. Prohledával prostor za barem a postupně se k němu vracel. Na tělo mu tlačil pistoli a několikrát jej udeřil rukou a pistolí do hlavy. V nestřeženém okamžiku se poškozenému podařilo přetrhnout plastovou pásku z rukou a z baru utekl. Lupič z barového pultu odcizil peněženku s finanční hotovostí ve výši několika desítek tisíc korun a cigarety různých značek a z místa činu následně odešel.
 
Poslední loupež spáchal uvedený muž 4. února v další žatecké herně. Opět přistoupil k automatu a po chvilce oslovil obsluhující barmanku, že přístroj nenačetl vhozené peníze. Následně na ni namířil pistoli s tím, ať nedělá hlouposti a otevře trezor. Přitom ji pistoli přiložil k pravému spánku a řekl jí, aby si lehla na zem. Poté odpojil a odcizil počítač s kamerovým záznamem a z trezoru si přisvojil peníze. Dále odcizil mobilní telefon a kabelku poškozené s obsahem. Pak z místa činu odešel.
 
Celková škoda, kterou lupič napáchal, přesahuje 90 tisíc korun. Motivem jeho jednání byla snaha získat finanční prostředky na hrací automaty. Jednalo se o typického gamblera.
 
Dne 7. února 2013 kriminalisté podezřelého muže zadrželi a následně umístili do policejní cely. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování dotyčného obvinil z trestného činu loupeže s trestní sazbou od dvou do deseti let a podal na obviněného podnět k návrhu na vzetí do vazby. Ta byla v pátek, 8. února, Okresním soudem v Lounech uvalena.
 
Policisté touto cestou děkují jak médiím, tak i pozorným občanům, že pomohli při dopadení nebezpečného pachatele.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 11. února 2013

vytisknout  e-mailem