Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Objasněné krádeže na území krajského města

České Budějovice - Díky výborné práci českobudějovických policistů se majetek mohl vrátit majitelům. (Hlasová schránka 974 222 116) 

Několika objasněnými krádežemi z posledních týdnů a dnů se mohou pochlubit policisté obvodního oddělení České Budějovice – město, v ulici 28. října 1.

Počátkem července v ranních hodinách využila zřejmě mladá dvojice (muž roč. 1989 a žena roč. 1991) nepozornosti majitelky kabelky v jednom zdravotnickém zařízení, kterou si následně přivlastnili, čímž způsobili škodu za bezmála 2 000 korun. Oba podezřelí se jednání dopustili, ačkoli je soud v posledních třech letech trestal za stejnou trestnou činnost.

Koncem července ve večerní době se pravděpodobně mladík (roč. 1997) dostal do jednoho z panelových domů na pražském předměstí, kde odcizil látkové zavazadlo, v němž byla sada na svařování v hodnotě převyšující 10 000 korun. To si přivlastnil a poté z domu odešel.

To mu zřejmě nestačilo a za pár dnů zřejmě odcizil z řadových garáží z košíku na jízdním kole pánskou příruční tašku s obsahem finanční hotovosti, mobilního telefonu a osobních dokladů v hodně za bezmála 1 700 korun.

V první srpnový den měl zřejmě 23 letý mladík v odpoledních hodinách navštívit jeden ze značkových obchodů v centru města, kde odcizil oblečení, kdy způsobil škodu za bezmála 1 400 korun. I tento mladík má z poslední let trest za krádeže.

Případ jsou realizovány formou zkráceného přípravného řízení, kdy lze předpokládat, že během dvou týdnů by podezřelí mohli stanout před soudcem okresního soudu.

Jak je zřejmé všechny případy byly rychle vyřešeny díky velmi dobré místní a osobní znalosti uvedených policistů, kdy podezřelými osobami jsou muži a žena s trestní minulostí. Připomínáme, že je třeba své věci zajistit a neponechávat je na odiv jiných nenechavců!

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

8. srpna 2019

vytisknout  e-mailem