Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Objasněná vražda u obce Nupaky

Týden stačil kriminalistům k vyřešení vraždy maskované požárem  

Necelý týden stačil středočeským kriminalistům na vyřešení loupežné vraždy maskované požárem u obce Nupaky na Praze venkov.

 

Včera večer, ve středu 26. listopadu zahájili středočeští kriminalisté stíhání dvou mužů (1965 a 1979) pro trestný čin vraždy, poškozování cizí věci ve spolupachatelství  a jednoho z nich i pro nedovolené ozbrojování.

Celý případ začal minulou středu, kdy na poli u Nupak hořelo dodávkové vozidlo firmy PPL. Hasiči po uhašení požáru ve vozidle nalezli ohořelé tělo muže.

Kriminalisté zahájili intenzivní vyšetřování. Soudní pitva prokázala, že muž byl zastřelen. Totožnost mrtvého pomohla zjistit genetická expertiza, jednalo se o pracovníka firmy. Kriminalisté zjišťovali veškeré kontakty oběti, plán trasy s firemním vozidlem atd. Vyšetřování je dovedlo na stopu jednoho z podezřelých. V úterý 25. listopadu večer byl tento muž zadržen v pražském bytě členy středočeské zásahové jednotky. Při výslechu se kriminalistům potvrdilo jejich podezření, že vraždu a zapálení vozidla nemohla spáchat jedna osoba. Podezřelý přiznal, že měl komplice. O den později opět příslušníci zásahové jednotky středočeského kraje překvapeného muže zatkli odpoledne v Praze na ulici.

Oba obvinění muži k vraždě použili terénní vozidlo, které jeden z nich odcizil ve Středočeském kraji noc před vraždou. Ukradené vozidlo policisté zajistili. Vraždu spáchali pro peníze.  Jeden z pachatelů kdysi ve firmě PPL pracoval, proto znal podmínky ve firmě.

Většinu z ukradených 200 tisíc korun stačili muži utratit. Oběť zastřelili na jiném místě, pak tělo i s vozidlem převezli na místo nálezu, kde požárem chtěli zahladit stopy.

Dnes byl podán návrh na vzetí obou obviněných do vazby. V případě odsouzení mužům hrozí trest odnětí svobody na 12 až 15 let nebo výjimečný trest.

 

vytisknout  e-mailem