Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Objasněná vloupání na Havlíčkobrodsku

HAVLÍČKŮV BROD - Obvinění z několika trestných činů si vyslechli tři muži  

Policistům na Havlíčkobrodsku se podařilo dopadnout pachatele vloupání do různých objektů, ke kterým došlo zejména v posledních měsících loňského roku. Z přečinů krádež, porušování domovní svobody, poškození cizí věci, podvod, neoprávněné opatření a padělání a pozměnění platebního prostředku  zahájil policejní komisař trestní stíhání 20letého mladíka z Havlíčkobrodska.
Obviněný se v době od počátku října do konce měsíce prosince vloupal do několika rekreačních objektů a domů v katastru obce Pohled. Z objektů odcizil finanční hotovost, ale také zlaté šperky, potraviny, oblečení, nástroje, nářadí, kabely a další věci. Na pozemku jednoho z domů pak vnikl i do zaparkovaného vozidla, ze kterého odcizil peněženku s finanční hotovostí a platební kartou. Za pomoci  uvedené karty pak ve třech případech vybral z bankomatu finanční hotovost.
Mladík je dále trestně stíhán pro přečin  maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neboť rozhodnutím Okresního soudu v Havlíčkově Brodě mu byl v červenci loňského roku nařízen výkon trestu domácího vězení na dobu osmi měsíců, kdy v době od září 2010 do ledna 2011 se však  bez závažného důvodu nezdržoval na udané adrese a dále páchal trestnou činnost.
Další trestnou činnost páchal ve společnosti 32letého muže z Havlíčkova Brodu. Oba po vzájemné domluvě v době od října do počátku ledna letošního roku se společně vloupali do dvou restaurací v Havlíčkově Brodě a dále do několika dílen a dřevníků u rodinných domů, kde je zajímalo hlavně nářadí a nástroje. V prosinci loňského roku pak po vzájemné domluvě mladší z mužů uzavřel se zástupcem jedné firmy smlouvu o zapůjčení elektrocentrály, kterou však nevrátili, prodali a finanční částku si rozdělili. Jmenovaný muž je rovněž trestně stíhán pro přečiny krádež, podvod a podílnictví.
V neposlední řadě je pro přečin krádež trestně stíhán i 18letý mladík z Havlíčkova Brodu., který se k povedené dvojici přidal. Všichni tři společně po vzájemné domluvě v polovině září loňského roku vnikli za pomoci nalezených klíčů do objektu novostavby domu v ulici Husova v Havlíčkově Brodě, kde odcizil myčku nádobí a jednopákový kávovar. Ze sklepních prostor pak různý elektromateriál. Mladík je trestně stíhán pro přečin krádež.
Poškozeným byla trestnou činností způsobena škoda v celkové výši nejméně 230.000 Kč. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí 20letého obviněného, již několikrát soudně trestaného mladíka, do vazby.
 
por. Bc. Jana Mazourová
13.1.2011
 

vytisknout  e-mailem