Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Objasněná vloupání do objektů na Jesenicku

Způsobená škoda byla vyčíslena na 250.000,- Kč 

Objasněná vloupání na Jesenicku
 
     Kriminalisté z oddělení obecné kriminality v Rakovníku, ve spolupráci s policisty z obvodního oddělení v Jesenici, objasnili v uplynulých dnech osm případů, při nichž docházelo k vloupání do objektů v lokalitě Jesenicka. Poslední z těchto případů se odehrál začátkem března letošního roku, jednalo se o vloupání do prodejny potravin v Jesenicích. V dalších případech se jednalo o vloupání do objektů: pneuservisu v Jesenicích, do budovy cukrářské výroby ISŠU Jesenice, do rekreačních chat, do rodinného domu, do objektu kiosku a do prodejny potravin v Oráčově.
    Výše uvedená vloupání byla poškozenými oznamena v průběhu období od začátku listopadu roku 2012 až do začátku března letošního roku. Šetřením, vyhodnocováním stop a důkazů, výpověďmi svědků a poškozených, bylo vypátráno, že uvedených skutků se dopouštěly tři osoby. Jednalo se o devatenáctiletou dívku z Rakovnicka, stejně starého mladíka z Chomutovska a čtyřiapadesátiletého muže taktéž z Chomutovska. Každý z nich se svým dílem podílel na výše uvedených skutcích.
     Všichni tři si z rukou kriminalistů převzali sdělení obvinění a každý „podle své zásluhy“:
 
Dívka byla obviněna z přečinů krádeže dílem spolupachatelství a dílem samostatně, poškozování cizí věci ve formě spolupachatelství, porušování domovní svobody dílem spolupachatelství a dílem samostatně a krádeže ve stádiu pokusu ve formě účastenství. Čtyřiapadesátiletému muži bylo sděleno obvinění za přečiny krádeže dílem spolupachatelství a dílem samostatně, poškozování cizí věci ve formě spolupachatelství a porušování domovní svobody ve formě spolupachatelství. 
Oběma za tento tyto skutky hrozí trest odnětí svobody až na pět let.
A poslední, devatenáctiletý mladík, si převzal sdělení obvinění pro přečiny krádeže ve formě spolupachatelství ve stádiu pokusu a krádeže ve formě účastenství. Jemu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Celková škoda, která vznikla jejich jednáním byla vyčíslena na částku 254.000,- Kč.
   
     Všichni obvinění jsou nadále vyšetřováni na svobodě, kde budou vyčkávat soudu.
 
nprap. Jana Žáčková
21. března 2013
 

vytisknout  e-mailem