Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněná série vloupaček

CHOMUTOVSKO - Jeden z obviněných je stíhán vazebně. 

Chomutovští policisté objasnili sérii vloupání do prostor balkónů v mezipatrech panelových domů, ke které docházelo na chomutovských sídlištích během uplynulého měsíce. Na policii bylo v květnu oznámeno celkem sedm případů krádeží věcí převážně z balkonů v mezipatrech. Po vniknutí do panelových domů se neznámý pachatel zajímal především o věci, které měli obyvatelé bytů uloženy  na balkonech. V některých případech se tam pachatel dostal za pomoci síly, jindy však balkony nebyly zajištěny a on tak měl usnadněnou práci. Majitelé v důsledku krádeží přicházeli o různé věci, například kolečkové brusle, tříkolky, koloběžku, nářadí nebo oblečení. V jednom případě byly ze společných prostor panelového domu ve čtvrtém patře odcizeny troje značkové boty. Škody na odcizených věcech jsou předběžně vyčísleny v řádech tisíců korun, další škody pak vznikly poškozením balkonových dveří, případně vstupních dveří do panelových domů.

Policisté šetřením zjistili, že většinu krádeží má mít na svědomí 33letý Chomutovan. Dvakrát se měl na vloupáních podílet i jeho o pět let mladší známý, také z Chomutova.

Ve druhé polovině května vyšetřovatel oba muže obvinil z trestného činu krádeže, oba byli stíháni na svobodě. Starší z nich si však i přes zahájené trestní stíhání nedal pokoj a podle dosavadních zjištění pokračoval v trestné činnosti.  V závěru května se měl ještě dvakrát vloupat na balkony v mezipatrech a odcizit odtud opět oblečení a také tříkolky. Policisté podezřelého zadrželi, rozšířili jeho trestní stíhání o další krádeže a podali podnět, aby byl vyšetřován vazebně. Soudce pak na návrh státního zástupce rozhodl o umístění obviněného do vazební věznice.

Oběma mužům, kteří již v minulosti byli pro krádež odsouzeni, hrozí v případě uznání viny až tříletý pobyt za mřížemi.  

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 2. června 2021

vytisknout  e-mailem