Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Objasněná loupež s mladistvým pachatelem

KLADENSKO – Podezřelého, který se stihl po loupežném přepadení převléct, našli a zadrželi policisté z oddělení hlídkové služby do hodiny a půl od spáchaní činu. 

Kladenští kriminalisté obvinili mladistvého pachatele z loupeže, jehož vypátrali policisté z oddělení hlídkové služby. Ačkoliv se mladík stihl po činu převléct, hlídka ho poznala podle jeho bot.

K loupežnému přepadení v prodejně s potravinami došlo v pondělí 29. května, před 14. hodinou, v Jerevanské ulici v Kladně-Kročehlavech. Dovnitř vstoupil zamaskovaný muž se slunečními brýlemi na očích, v roušce a kapucí na hlavě, kde si vzal z regálu láhev vody a poté přistoupil k prodavačce, která stála za prodejním pultem u pokladny. Po namarkování zboží muž vytáhl z kapsy nůž asi s dvaceticentimetrovou čepelí, namířil ho na ženu a opakovaně se domáhal vydání finanční hotovosti se slovy „dělej, dej sem peníze“. Prodavačka se ale nedala, peníze mu žádné nevydala a začala hlasitě křičet, načež pachatel nůž vložil zpátky do kapsy a z prodejny utekl.

Poškozená ihned po jeho odchodu zavolala na tísňovou linku 158 a oznámila loupežné přepadení v prodejně. Operační důstojník okamžitě vyslal policejní hlídky včetně kriminalistů na místo události. Policisté z oddělení hlídkové služby se po získání popisu pachatele rovnou vydali po něm pátrat. Díky jejich pozornosti si krátce po půl čtvrté, nedaleko přepadené prodejny všimli muže, který měl na sobě boty odpovídající popisu, avšak oblečení měl jiné než osoba na kamerovém záznamu z prodejny. Nicméně i přesto se ho rozhodli zkontrolovat a prověřit jeho osobu.

Policisté společně s kriminalisty pečlivým šetřením zjistili, že kontrolovaný mladík, u něhož se nakonec prokázalo, že je pachatelem, odešel po loupeži ke svému kamarádovi, u kterého byl i před samotným přepadením prodejny, u něj doma se po činu převlékl, ukryl tam nůž a poté, před půl čtvrtou odpoledne, odešel ven. Krátce po jeho odchodu od kamaráda, tj. po půl čtvrté, byl hlídkou zastaven ke kontrole a po zjištění všech těchto skutečností byl mladistvý zadržen a eskortován na policejní služebnu.

Po veškerých služebních úkonech vyšetřovatelka služby kriminální policie zahájila proti mladistvému trestní stíhání a obvinila ho ze spáchání provinění loupeže. Obviněný je stíhán vazebně a může mu být uložen trest odnětí svobody do pěti let.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
2. června 2023

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem