Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Objasněná krádež dřeva

ČESKÁ LÍPA - Pachateli jsou otec a syn. 

     Policisté již znají jména zlodějů, kteří v srpnu odcizili z lesní cesty v katastru obce Cvikov osm kubíků vytěženého dřeva. Majiteli pozemku způsobili škodu za 10 400 korun. Pachateli jsou blízcí příbuzní, otec a syn, z Českolipska. Dřevo si odvezli do svého bydliště, což je nakonec z trestného činu usvědčilo. Policisté je již oba obvinili ze spolupachatelství na krádeži, za to jim hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

 

Usvědčeni z krádeže

     Z krádeže kabelky usvědčili policisté 16 letou dívku a jejího stejně starého kamaráda. Krádež provedli  společně nad ránem v jednom českolipském baru, když si majitelka svou kabelku nehlídala a ponechala ji bez dozoru odloženou poblíž kulečníku. Mladá dvojice si krádeží kabelky přivlastnila i její mobilní telefon, dvě stokoruny, občanský průkaz a platební kartu. Právě za odcizení platební karty skončí  oba před soudem pro mladistvé,  a to za provinění na neoprávněném držení platební karty. Za krádež kabelky trestáni nebudou, neboť hodnota odcizených věcí nedosahuje částky 5 tisíc korun.

 

Cyklista skončil v nemocnici

     V českolipské nemocnici včera skončil  74 letý cyklista, který se v dopoledních hodinách pohyboval na kole po Novém Boru. Když projížděl ulicí  B. Egermana, zastavil u krajnice v téže ulici řidič osobního vozidla značky Škoda Octavia a otevřel dveře, aby vystoupil. Bohužel se ale nepřesvědčil, zda tím někoho neomezí,  takže došlo k tomu, že dveřmi svého vozu srazil projíždějícího cyklistu. Muž následně upadl na vozovku a přitom utrpěl blíže nespecifikované zranění, se kterým byl hospitalizován v nemocnici.

vytisknout  e-mailem