Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Obezřetnost se vyplatí

Začátkem prosince zahajujeme již tradičně preventivně informační kampaň „Obezřetnost se vyplatí“, která je zaměřena na kapesní krádeže.  

Obezřetnost - kabelka
Cílem preventivně informační kampaně „Obezřetnost se vyplatí“ je, aby se lidé naučili dávat pozor na své osobní věci. Předvánoční období je spojeno s přípravami na Vánoce, nákupem dárků a oslavami Nového roku. Lidé mají u sebe větší množství peněz a toho využívají kapsáři, kteří čekají na svoji příležitost a nepozornost nakupujících lidí.
 
Kampaň bude probíhat ve dnech od 2. prosince 2013 do 10. ledna 2014 ve všech hypermarketech a supermarketech Albert společnosti AHOLD Czech Republic, a. s. Zákazníci budou informováni prostřednictvím radiového spotu a v některých prodejnách se ve vybraných dnech budou pohybovat policisté, kteří budou nakupující upozorňovat na jejich nepozornosti a neopatrnosti a s tím spojené riziko možného okradení.
 
Ke kapesním krádežím dochází každodenně, a to zejména v místech, kde se pohybuje větší množství osob, tedy nejen v nákupních centrech, ale i v prostředcích městské hromadné dopravy, na sportovních a kulturních akcí, v restauracích, na nádražích apod.
 
Nově tak zahajujeme kampaň „Obezřetnost se vyplatí“ ve spolupráci s Českými dráhami, a. s., které jsou největším českým železničním dopravcem. Cestující budou v průběhu prosince a ledna nabádáni k obezřetnosti a opatrnosti prostřednictvím plakátů, které budou umístěny na vybraných nádražích a železničních stanicích.
 
Od začátku letošního roku do 31. října 2013 bylo v České republice zaznamenáno 13.470 případů kapesních krádeží, z toho jen v hlavním městě Praha došlo k 7.700 případům kapesních krádeží (57,16 %). Ve srovnání s roky 2012 a 2011 bylo ve stejném období zaznamenáno v roce 2012 12.807 případů kapesních krádeží, z toho v hlavním městě Praha 7.163 případů (55,93 %) a v roce 2011 12.029 případů kapesních krádeží, z toho v hlavním městě Praha 6.115 případů (50,84 %).
 
Více informací o preventivně informační kampani „Obezřetnost se vyplatí“ naleznete zde.
 
Preventivní rady a informace k problematice kapesních krádeží naleznete zde.
 
 
kpt. Mgr. Bc. Zuzana Součková
Policejní prezidium ČR
29. listopadu 2013
 
 
 
logo_ahold logo_čd
 
 

 

vytisknout  e-mailem