Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Obezřetnost se vyplatí

JABLONEC NAD NISOU - V rámci celorepublikové preventivně informační kampaně dnes odpoledne policisté působili v prodejně Interspar v obchodním centru Rýnovka. 

Během celého prosince až do prvních dnů nového roku bude v rámci Libereckého kraje probíhat celorepubliková informační kampaň zaměřená na prevenci kapesních krádeží „Obezřetnost se vyplatí“. Ve spolupráci se společností AHOLD Czech Republik, a. s. bude oslovována široká veřejnost prostřednictvím radiových spotů v nákupních centrech, kde se v tomto období pohybuje velké množství lidí a i zloději chodí před vánočními svátky „nakupovat“. Proto v některých prodejnách budou v rámci této kampaně působit i policisté. Tito budou zákazníkům osobně poskytovat základní a důležité informace o tom, jak se při nakupování chránit před zloději, kteří do obchodů přišli s jediným úmyslem – krást!
 
S pachateli kapesních krádeží se policisté setkávají v průběhu celého roku. Lze však předpokládat, že nyní při „předvánoční nákupní horečce“ využijí zvýšené koncentrace lidí v supermarketech, hromadných dopravních prostředcích i na tržištích, kterou navíc umocňuje velký shon, nervozita, nepozornost a neopatrnost nakupujících.
 
Svoji kořist pachatelé získávají z kabelek odložených v nákupních vozících, na pultech obchodů či kapes bund, batohů a tašek. Scénář takových trestných činů by mohli policisté do protokolů zapisovat „přes kopírák“. Zloděj odcizí svůj předmět zájmu v nestřeženém okamžiku a během nepatrné chvilky bez povšimnutí zmizí. Na Jablonecku bylo v loňském roce zaevidováno celkem 35 kapesních krádeží. V letošním roce do konce října jich policisté na tomto teritoriu zaznamenali již 18.
 
Je velmi důležité dodržovat zásady bezpečného chování a naučit se dávat si pozor na své věci – je třeba se vyhnout nedbalému zacházení s nimi a nedat tak zlodějům příležitost cokoli ukradnout.
 
Dnes například policisté preventivně působili v supermarketu Interspar v obchodním centru Rýnovka v Jablonci nad Nisou. Pozitivním zjištěním po dobu jejich přítomnosti v prodejně bylo to, že všichni oslovení nakupující měli své peněženky „pod kontrolou“ a hlavně měli i povědomí o tom, jaké nebezpečí ze strany případných zlodějů jim při nákupu hrozí. Všichni oslovení zákazníci obdrželi z rukou policistů leták s radami a klíčenku se žetonem do nákupního vozíku.
 
 
8. 12. 2014
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí
Odkazy do noveho okna

Interspar 1

Interspar 1 

Detailní náhled

Interspar 2

Interspar 2 

Detailní náhled

Interspar 3

Interspar 3 

Detailní náhled

Interspar 4

Interspar 4 

Detailní náhled

Interspar 5

Interspar 5 

Detailní náhled

Interspar 6

Interspar 6 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem