Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Obezřetnost při předvánočních nákupech

Kladenští policisté upozorňují občany, aby si chránili svůj majetek i v předvánočním čase 

     Policie upozorňuje každým rokem občany, aby dbali zvýšené opatrnosti a obezřetnosti  a neponechávali své věci bez dohledu. Na chvíli nepozornosti mnohdy vyčkávají kapesní pobertové, kteří ji umí většinou využít ve svůj prospěch. Vzhledem k blížícím se vánočním svátkům bude v obchodních domech, ale i v menších prodejnách zvýšena návštěvnost kupujících. V tomto vánočním čase, kdy se návštěvníci především zaměřují na výběr většího množství dárků, často opomínají se věnovat i svým osobním věcem a příručním zavazadlům. V těchto dnech lze předpokládat, že tato vánoční atmosféra a zároveň nepozornost nakupujících v obchodech a prodejnách přiláká nenechavé zloděje.  Policie proto opět apeluje na občany, aby neponechávali své kabelky, kufříky, batohy a ostatní věci volně ložené v nákupních košících a nevystavovali je tak riziku odcizení. Je třeba si řádně střežit i peneženky, které se někdy objeví volně položené v kabelce nebo tašce bez zapnutí, nebo ponechané na pultu. Každá taková sebemenší nedbalost je velkým lákadlem a snadnou kořistí pro zloděje. Policie taktéž upozorňuje,  aby občané neponechávali  své věci ve svých vozidlech, ať už se bude jednat o opomenuté mobilní telefony, kabelky, peněženky, ale i o tašky, či krabice s již zakoupeným zbožím. I několik pouhých minut postačí zlodějům, aby vnikli do vozidla a odcizili odložené věci.

     V těchto týdnech se policisté samozřejmě zaměří na oblasti v nákupních střediscích a bude zesílena hlídková kontrolní činnost ve vybraných lokalitách. Taktéž pracovnice preventivně informační skupiny ve spolupráci s policisty obvodních oddělení budou působit na parkovištích u obchodních domů, aby nakupující občany na tyto rizika upozornily osobně.  

 

28. listopadu 2012

nprap. Jana Šteinerová

 

Některé případy odcizených věcí při nákupech za poslední týden

Dne 23.11.2012 v odpoledních hodinách oznámila poškozená 50 letá žena z Kladna, že po zaplacení u pokladny při nakládání nákupu do tašek, jí neznámý pachatel  odcizil z kabelky peněženku, kterou měla  volně položenou na vozíku. Obsahem peněženky nebyla jen finanční hotovost, ale i platební karty a doklady. Způsobená škoda činí 700,-Kč.

Dne 23.11.2012 v odpoleních hodinách bylo oznámeno na linku 158, že neznámý pachatel za užití násilí vnikl do zaparkovaného  vozidla před rodinným domem v Kladně v Skladní ulici a následně odcizil ze sedadla spolujezdce černou koženou peněženku s doklady a finanční hotovostí. Škoda je ve výši 2 850,-Kč. Policisté oba případy prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže.

vytisknout  e-mailem