Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Obezřetnost na dovolených

Jihočeský kraj - Dávejte na své věci pozor! 

Se začátkem prázdninové turistické sezóny se bohužel „za rekreanty“ pohybují i nenechavci, kterým není nic cizí. Jak jste se mohli dočíst v předchozích článcích, https://www.policie.cz/clanek/kradeze-vloupanim-do-vozidel-13957.aspx, https://www.policie.cz/clanek/alkohol-zmenil-majitele.aspx a https://www.policie.cz/clanek/kradeze-mobilnich-telefonu-960592.aspx, pachatelé se zaměřují na jakékoli zboží, které je uložené ve vozidlech, stanech i při sobě.

Možná si řeknete, kam si věci uschovat, aby mi je někdo nezcizil. Policisté doporučují, aby jste v rekreačních oblastech –  kempech apod., využívali možnosti trezorů na recepcích, nebo své cennosti měli co nejblíže na těle, kdy snad ucítíte ruku někoho cizího. To samé je třeba dodržovat i v dopravních prostředcích v hromadné přepravě osob.

Při turistických toulkách osobními či dodávkovými prostředky, se snažte věci ukrývat před zraky potenciálních pachatelů, a pokud je to jen možné, neparkujte na odlehlých místech. V moderní době nám pomáhá jakákoli technika, ale lidský faktor je vždy nejdůležitější. Proto vždy přivítáme vaše svědectví, které pomůže poškozenému a objasnění případů.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

1. července 2019

vytisknout  e-mailem