Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Obešel téměř celé auto

VSETÍNSKO: Policisté vyšetřují poškozené vozidlo. 

Vsetínští policisté řeší případ poškození laku na osobním vozidle. K události došlo přes víkend a škoda byla odhadnutá na šedesát tisíc korun.
 
Osobní vozidla jsou často terčem vandalů. Ne jinak tomu bylo i v době od sobotního večera do včerejšího dopoledne, kdy pozornosti dosud neznámého pachatele neuniklo odstavené vozidlo Volkswagen Golf Variant. Uživatel toto vozidlo odstavil ve Vsetíně místní části Rokytnice a při opětovném pondělním příchodu si všiml, že je poškrábaný lak. Policisté zjistili, že jsou poškrábány téměř všechny části karoserie a to oboje dveře na obou stranách vozidla i přední kapota. Na všech místech se jednalo o jednotlivé vrypy dlouhé několik desítek centimetrů. Celkovou škodu dvaadvacetiletý uživatel vozidla odhadl na šedesát tisíc korun. Vsetínští policisté tento případ vyšetřují jako trestný čin poškození cizí věci. Pachateli tohoto trestného činu hrozí až roční vězení.
 
V okrese Vsetín tento rok policisté řešili téměř tři desítky obdobných případů, kdy terčem poškození se stalo motorové vozidlo. Nejčastěji vandalové poškozují lak, vnější zpětná zrcátka nebo skla aut. Škody šplhají v jednotlivých případech na desítky tisíc korun.

 

8. září 2015, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem