Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Obehraný scénář

VSETÍNSKO: Žena přišla o svou kabelku, kterou nechala v autě. 

O tom, že se v autě neoplatí ponechat cennosti ani na místech bez velkého pohybu lidí, se včera večer přesvědčila devětadvacetiletá žena ze Vsetínska.

Policisté z Jablůnky včera večer vyjížděli k vloupání do osobního auta. Devětadvacetiletá žena ze Vsetínska ponechala v autě na točně autobusu v místní části Dušná obce Růžďka položenou dámskou kabelku s doklady a pětiset korunou. Po necelých dvou hodinách při návratu k vozu Opel Astra zjistila, že je rozbité okno u spolujezdce a v autě chybí právě jenom její dámská kabelka. Celková škoda přesáhla tři tisíce, kdy polovina je způsobená poškozením skleněné výplně okna.

Policisté v okrese Vsetín v letošním roce šetří téměř čtyři desítky obdobných případů. Vloupání do vozidel se nezřídka dějí i na místech, kde by to člověk neočekával. Na místech, kde nepředpokládá pohyb lidí a dokonce lidí s nekalými úmysly. Jsou to samoty, místa v lesích, kdy tam ponechávají vozidla dělníci nebo hřibaři. Ve většině případů vloupání do vozidel zloděje nalákají viditelně uložené věci jako dámské kabelky, dokladové tašky, pouzdra notebooků, fotoaparáty či mobilní telefony. Častým jevem je potom rozbití skleněné výplně dveří a následné odcizení těchto věcí. Přitom stačí tak málo. Neponechávat takové věci v autě ani na krátkou dobu.

12. července 2016, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem