Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Obdaroval cizí lidi, ti jej nakonec okradli

JESENÍK - Nepovedený lup, peněženka byla bez peněz. 

Jeseničtí kriminalisté obvinili 43letou ženu a o více jak deset let staršího muže z Jeseníku ze spáchání přečinu krádeže ve formě spolupachatelství.

Večer před loňským Štědrým dnem měli na jesenickém autobusovém nádraží navázat kontakt s 32letým mužem. Toho měli požádat o cigaretu a nějaké drobné, čemuž mladý muž vyhověl. Poté všichni nastoupili do linkového autobusu a společně usedli na čtyřsedačku. Ještě v autobuse muž zjistil, že postrádá peněženku, kterou si uložil do kapsy bundy. Pojal podezření, že právě jeho dva spolucestující mohou mít krádež na svědomí. Z toho důvodu během jízdy kontaktoval policisty, kteří na příjezd autobusu čekali na jedné ze zastávek. Peněženku nakonec policisté našli volně odloženou na jednom ze sedadel.

V průběhu prověřování kriminalisté zjistili, že pár měl využít podnapilosti a nepozornosti vlídného muže a z kapsy jeho bundy mu měla právě žena peněženku odcizit. Poté ji měla předat svému parťákovi, který si s ní měl přesednout na krátkou chvíli na místo, na kterém ji policisté později nalezli.

Výsledkem lupu musel být povedený pár patrně zklamán, jelikož peněženka obsahovala pouze osobní doklady a několik slevových karet.

Oba obvinění byli v minulosti několikrát soudně trestáni, převáženě za majetkovou trestnou činnost. V případě prokázání viny a odsouzení jim hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Trestní stíhání probíhá na svobodě.

por. Bc. Petra Vaňharová
5. dubna 2023

vytisknout  e-mailem