Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Obchody navštívil po zavíračce

KROMĚŘÍŽSKO: Nyní mu hrozí až tříleté vězení.  

Včera si od kroměřížských kriminalistů vyslechl obvinění z trestných činů krádež a poškození cizí věci třiadvacetiletý muž z Novojičínska, který se během uplynulého víkendu vloupal do tří obchodů v Bystřici pod Hostýnem.

Nejdříve si vyhlédl prodejnu oděvů a obuvi. Násilím překonal okno, uvnitř pak rozbil skleněnou desku pultu a ze zásuvky vzal pět set korun. Poté se zaměřil obchod s drogistickým zbožím. Vypáčil mříž a v prodejně odcizil z elektronické pokladny dva a půl tisíce korun. Posledním cílem tohoto zloděje se stal obchodní dům, do kterého se dostal přes střechu. Aby mohl objekt prohledat, poškodil uvnitř ještě dvoje dveře. Kromě klíčů ode dveří ale nestihl nic ukrást, protože jeho řádění přerušili městští strážníci a bystřičtí policisté. Při výslechu následně vyšlo najevo, že způsobil i předchozí dvě vloupání.

Odcizením peněz a klíčů vznikla majitelům škoda okolo tří tisíc korun. Zato škoda způsobená poškozením majetku přesáhla částku dvacet tisíc korun.

Vzhledem k tomu, že obviněný obdobnou majetkovou trestnou činnost páchal již v minulosti a byl za ni i odsouzen, hrozí mu nyní až tříleté vězení.   

 23. listopadu 2016, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem