Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Obchodník s nemovitostmi obviněn

LIBEREC - Doplatil na špatné placení daní. 

Vyšetřovatelem služby kriminální policie a vyšetřování byl v těchto dnech obviněn 41letý muž z Liberce. Muž se dopustil spáchání trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby, za což mu hrozí trest odnětí svobody v trvání od jednoho do osmi let.

Muž ve svých daňových přiznáních za roky 2006 a 2007 neuvedl všechny své příjmy a výdaje plynoucí mu z prodeje nemovitostí pořízených v době kratší než pět let před jejich prodejem. Obviněný prodával pozemky v katastrálním území obcí Křížan, Nové Vsi u Chrastavy, Rynoltic, Janova nad Nisou, Bílého Potoka pod Smrkem, Albrechtic u Frýdlantu a dalších míst. Celkem se jednalo o 34 případů prodeje pozemků. Kromě prodeje jednotlivých pozemků v různých místech kraje, muž směnil se Statutárním městem Liberec pozemky v Liberci Vesci. Jednalo se o pozemky, které zakoupil od Pozemkového fondu, a na kterých proběhlo v roce 2009 Mistrovství světa v lyžování.

Muž svou daňovou povinnost zkrátil nejméně o částku 1 000 000 Kč.

Celým případem se již delší dobu zabýval Finanční úřad, který na začátku letošního roku předal případ Policii České republiky. V dalším šetření případu pokračují policisté služby kriminální policie a vyšetřování, oddělení hospodářské kriminality Liberec.

por.Mgr.Ludmila Knopová
2. května 2012
tel. 724 179 464
email. tiskova.liberec@email.cz

vytisknout  e-mailem