Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Občané, dávejte si pozor na pouliční zloděje

KLADENSKO - Buďte obezřetní, neboť drzost zlodějů je nevyzpytatelná. 

Na linku 158 oznámila v odpoledních hodinách dne 8. ledna 2017 poškozená šedesáti sedmiletá žena z Kladna krádež finanční hotovosti na ulici při  sobě v Kladně.

Oznamovatelka v neděli 8. ledna 2017 kolem šestnácté hodiny procházela po chodníku z ulice Obránců míru do ulice Maďarská v Kladně Kročehlavy. V tento moment ji oslovila neznámá žena, kterou doprovázel malý chlapec ve věku kolem čtyř let. Žena ji popřála štěstí do Nového roku a následně jí předala leták s nezjištěnými informacemi, za který požadovala finanční hotovost. Následně jí tato neznámá osoba začala prohledávat tašky, které měla položené před sebou na zemi. V průběhu prohledávání těchto tašek ženu sledovala a vůbec si nepovšimla, že jí byla odcizena finanční hotovost. Během několika minut podezřelá žena s dítětem z místa jejich setkání odešly. Poškozená žena ovšem poté zjistila, že jí byla z peněženky odcizena finanční hotovost ve výši přes 9 000,-Kč.

K další krádeži  při sobě došlo v neděli 8. ledna 2017 kolem čtrnácté hodiny ve vestibulu obchodního domu na náměstí Jana Masaryka v Kladně. V tomto případě neznámá žena požádala jednasedmdesátiletou seniorku  o rozměnění kovových mincí. V nestřeženém okamžiku však ženě odcizila finanční hotovost ve výši 1 000,-Kč, aniž by si toho poškozená povšimla. Případ odcizení finanční hotovosti poškozená žena oznámila až  následující den na obvodní oddělení Kladno.

Kladenští policisté oba případy prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže a po pachatelkách této trestné činnosti pátrají. Zda se jedná o stejnou pachatelku je v tuto chvíli předmětem šetření.

Kladenští policisté neustále upozorňují občany, aby byli obezřetní a dbali zvýšené opatrnosti na své osobní věci v ulicích měst i obcí, když je osloví cizí osoba nebo dokonce nabízí jakékoliv zboží, a to nejen na území kladenského okresu.

Tito zloději tak zvaní kapsáři umí využít malý okamžik vaší nepozornosti a zmocní se vašeho majetku ve svůj prospěch. Z těchto důvodů je nutné své osobní věci jako jsou doklady, platební karty, peněženky, finanční hotovost, mobilní telefony a další věci mít vždy pod kontrolou a v každém případě je nutné je mít zabezpečeny pod nějakým uzavřením.

Policie vyzývá občany, aby se vyvarovali kontaktu z těmito pouličními prodejci a jakmile se s těmito nabízejícími osobami setkají, aby zavolali na linku 158 nebo na nejbližší policejní služebnu. Ve většině případů nabízené zboží není kvalitní nebo pochází z trestné činnosti.  Danou skutečností ovšem je, že osoby nabízející jakékoliv zboží nebo služby v ulicích tímto způsobem vás připraví o vaše finance, buď zakoupením nekvalitního zboží nebo v nestřeženém okamžiku odcizením vašich osobních věcí. 

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR Kladno

10. ledna 2017

 

 

vytisknout  e-mailem