Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Občané chytili zloděje ihned po činu

Soud muže poslal do vazby 

   Devětadvacetiletý muž z Prahy-východ překonal v dopoledních hodinách dne 30. dubna 2011 oplocení rodinného domu ve Starých Ouholicích, na Mělnicku. Následně vnikl bez užití násilí do zahradního altánu, odkud odcizil křovinořez, el. vrtačku a další nářadí. Svůj lup ukryl do igelitového pytle, ten nechal na místě a odešel. Všiml si totiž, že obyvatelé sousedního domu se pohybují mimo objekt na přilehlé parcele a této situace se pokusil využít. Překonal oplocení mezi pozemky, neuzamčenými dveřmi vnikl do domu a odtud odcizil kabelku s osobními věcmi, doklady, platební kartou a mobilní telefon. Tímto jednáním způsobil poškozené majitelce domu škodu ve výši zhruba 7 600,- Kč.
    Jeho činnost však poškozené ženě a dalším občanům neunikla. Zloděje si všimli a tento se z místa činu dal na útěk. Jeho úprk neměl dlouhého trvání. Občany byl dopaden jen několik desítek metrů od domu. Na místo se dostavila přivolaná policejní hlídka z obvodního oddělení Policie ČR Lužec nad Vltavou, muže si převzala a následně byl eskortován na služebnu.
     Policisté muži dne 1. května 2011 sdělili podezření z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které je možno uložit trest odnětí svobody až na dvě léta. Dne 2. května letošního roku byl podezřelý umístěn na základě rozhodnutí soudu do vazební věznice.
     Tento případ je dokladem toho, že obezřetnost a aktivní přístup občanů může výraznou měrou napomoci Policii ČR v boji proti pachatelům trestné činnosti.
 
Dne 3. května 2011
nprap. Václav Tichý

vytisknout  e-mailem