Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Občané, chraňte si svůj majetek!

Kladensko - Kapesní zloději v předvánoční době vyjdou do ulic. 

     Policie upozorňuje, občany, aby dbali zvýšené opatrnosti a obezřetnosti na své věci, jako jsou peněženky, doklady, kabelky, batohy a ostatní příruční zavazadla a předcházeli tak krádežím, ke kterým dochází především v ulicích, v dopravních prostředcích a obchdních domech. V posledních letech jsou občané nebo převážná většina v pernamentním spěchu a mnohdy zapomínají pod tlakem všech starostí na své osobní věci, které nosí při soě často bez dozoru. Opomenuté peněženky na viditelných místech jako je například nedopnutá kapsa u bundy nebo kalhot, neuzavřená kabelka, batoh, či ledvinka jsou velkým lákadlem pro zloděje. Takto ponechané věci bez dohledu jsou snadnou kořistí pro zloděje, kteří  na toto opomínání a nedbalost občanů vůči svému majetku vyčkávají a ve většině případů tyto situace ihned využívají ve svůj prospěch. Vzhledem k přicházejícímu vánočnímu času, policie opět občany vyzývá k ochraně jejich majetku a připomíná jim, aby předešli těmto pouličním kapesním krádežím. Jako příklad uvádíme případ, ke kterému došlo o víkendu v Kladně.  

V podvečerních hodinách dne 9. listopadu 2013 bylo oznámeno na policejní služebně v Kladně odcizení peněženky s finanční hotovostí. Na trase ulic T.G. Masaryka a Nám.Svobody, pravděpodobně v místech autobusových zastávek, odcizil  neznámý pachatel bez užití násilí, peněženku s finanční hotovostí,  platební kartou a doklady z příruční kabelky, kterou měla poškozená 80 leté žena při sobě. Svým jednáním se pachatel dopustil trestného činu krádeže, z kterého je nyní podezřelý. Škoda činí 300,-Kč.  

11. listopadu 2013

nprap. Jana Šteinerová

Další případy z Kladenska

Výtržník v nočních hodinách - dne 9. listopadu 2013 před půlnocí při zákroku RZS ve Slaném v Pastýřské ulici nastal problém s pacientem a byla na místo incidentu přivolána policejní hlídka. Policejním šetřením na místě bylo zjištěno, že podezřelým je  19 letý mladík ze Stochova , který po celou dobu zákroku slovně napadal pracovníky RZS.  Podezřelý od slovního napadání neupustil  ani po příjezdu policejní hlídky. Dále mladík neuposlechl opakovaných výzev policistů OOP Slaný a z těchto důvodů byl zajištěn za užití donucovacích prostředků. Následně byla s výtržníkem provedena dechová zkouška s pozitivním výsledkem 2,91 promile alkoholu v dechu a byl eskortován do policejní cely v Kladně. Následný den byly s podezřelým provedeny prvotní úkony a nyní je případ prošetřován jako přestupek proti veřejnému pořádku. 

Krádež finanční hotovosti -  v odpoledních hodinách dne 10. listopadu 2013 bylo oznámeno na linku 158, že ve Slaném v Pražské ulici před domem požadoval muž půjčku po 34 letém muži ze Slánska, který chtěl požadavku vyhovět a vyndaval ze své peněženku 200,-Kč. V tento moment mu pachatel vytrhl peněženku z ruky a po vyndání 20 000,-Kč ji poškozenému vrátil zpět. Při dožadování poškozeného  navrácení peněž zpět, pachatel jej fyzicky napadl a poté z místa činu utekl i s finančním obnosem. Poškozenému způsobil zhmoždění dolní čelisti a luxaci zubu. Podezřelým je 39 letý muž z Kladna, který v posledních třech letech byl za majetkovou trestnou činnost potrestán. V současné době je případ v šetření. 

Vloupání do vozidla - dne 8. listopadu 2013 po 12. hodině bylo oznámeno na OOP Kladno, že na parkovišti  v Kladně, Nám. 17. listopadu vnikl neznámý pachatel do vozidla a následně odcizil ze zavazadlového prostoru  šedou tašku s mptebookem včetně příslušenství, počítačový tablet a doklady i platební karty. Celkem způsobená škoda činí 17 800,-Kč, z toho škoda vzniklá poškozením vozidla při vniknutí je ve výši 2 500,-Kč. Případ je prošetřován jako podezření z trestného činu krádeže.

Poškození pneumatik- na linku 158 bylo oznámeno, že v době mezi 9. až 10. listopadem 2013 poškodil pneumatiky neznámý pachatel na parkovišti ve Slaném ve Vikově ulici u dvou zaparkovaných vozidel. Jednalo se o čtyři poškozené  pneumatiky na vozidle Škoda Yeti a dále tři pneumatiky na vozidle BMW. Svým jednáním se pachatel dopustil trestného činu poškozování cizí věci a způsobil škodu ve výši 22 000,-Kč.

vytisknout  e-mailem