Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Oba skončili ve vazbě

TRUTNOVSKO - Policisté zadrželi krátce po činu dva muže i s odcizenými věcmi. 

V pátek ráno (4. 2. 2022, 6:30 hodin) trutnovští policisté, kteří byli přivolaní k vloupání do vozidla na Polské ulici, zanedlouho zadrželi podezřelé osoby i s jejich „lupem“. Policistům se je podařilo vypátrat nedaleko od místa činu s pomocí služebního psa.
Policejní komisař proti nim zahájil trestní stíhání pro podezření ze spáchání přečinu krádež a porušování domovní svobody.
Obviněným klade za vinu, že v den jejich zadržení násilím společně vnikli do zaparkovaného dodávkového vozidla Ford, ze kterého odcizili stavební nářadí v hodnotě přesahující 15 tisíc korun. V průběhu ohledávání a zajišťování stop  u vykradeného vozidla, policisté na místě obdrželi informaci o dvou mužích, kteří na lesní cestě nad chatovou oblastí „vláčejí“ zjevně těžké tašky. Nejprve se policistům podařilo zadržet 36letého muže a o pár minut později psovod vypátral 24letého komplice. U nich nalezené odcizené věci policisté zajistili a vrátili majiteli.  
Dalším šetřením vyšlo najevo, že starší z mužů byl již mnohokrát trestaný za majetkovou trestnou činnost a „má toho víc“. V jednom lednovém dni se vloupal do kovových kontejnerů u obchodního domu a později do osobního vozidla, celková škoda činila 1.500 korun. O týden později nakupoval bez peněz v obchodu, přičemž byl zastaven ostrahou.
Druhý, mladší z mužů,  vnikl do 2 neuzamčených bytů v Mladých Bukách a ve Svobodě nad Úpou, ze kterých odcizil mobilní telefon, doklady a oblečení, čímž způsobil škodu téměř 10 tisíc korun.
Jelikož se oba dopouštějí majetkové trestné činnosti opakovaně, nemají zaměstnání, jsou bez bydliště a lze konstatovat, že v protiprávním jednání budou zřejmě pokračovat, policejní komisař zaslal k rukám státního zástupce podnět na jejich vzetí do vazby, s čímž soudce Okresního soudu v Trutnově v neděli 6. 2. 2022 souhlasil a do vazby je oba poslal.

V případě prokázáni viny obviněným mužům hrozí až 3letý pobyt ve vězení.

por. Pižlová Šárka, DiS:
7. 2. 2022, 11:45

vytisknout  e-mailem