Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

O víkendu začne opatření k Dušičkám

ZLÍNSKO: Kromě toho se ve Zlíně koná několik rizikových sportovních klání.  

Od pátku 24. října 2014 začne na Zlínsku bezpečnostní opatření zaměřené na ochranu veřejného pořádku, ochranu majetku a zdraví občanů a na zabezpečení silničního provozu v souvislosti s uctěním „Památky zesnulých“. Lze předpokládat, že zejména během následujících víkendových dnů bude v okolí hřbitovů zvýšený provoz a vyloučit nemůžeme ani krátkodobé dopravní komplikace.
S tím souvisí také zvýšený počet dopravních nehod. Těch drobných v blízkosti hřbitovů je nepočítaně, parkoviště jsou beznadějně obsazena a bezpečně zaparkovat či naopak bez úhony vyjet, je pro mnoho řidičů těžký úkol. Je to i tím, že během těchto dnů na silnice vyjíždí i tzv. sváteční řidiči, kteří nejsou v řízení natolik zdatní a vytrénovaní. Mnohdy jsou to právě oni, kteří nečekaným manévrem způsobí dopravní nehodu. Avšak nejen tito řidiči, ale všichni účastníci silničního provozu by měli být ostražití. To se týká samozřejmě také chodců. Ti totiž poměrně často nedodržují zásady bezpečného přecházení komunikace, což může skončit i tragicky.
 
Na dopravní komplikace se mohou připravit také řidiči, kteří budou v pátek odpoledne a večer projíždět Zlínem, zejména pak ulicí Březnická. Právě v pátek totiž ve zlínské hokejové hale proběhne extraligové utkání mezi domácím celkem a soupeři z Brna. Tento zápas jsme vyhodnotili jako rizikový a očekáváme příjezd několika stovek hostujících fanoušků. Zejména v době před začátkem střetnutí a po závěrečné siréně předpokládáme krátkodobé dopravní komplikace v okolí stadionu a na křižovatkách ulic Mostní a Březnická či na křižovatce třídy T. Bati s ulicí Březnická. Případné problémy budou nejen v dopravě, ale také na úseku veřejného pořádku řešit desítky policistů.
Podobná situace může nastat také v průběhu následujícího víkendu, neboť do Zlína na fotbalový stadion v sobotu přijedou desítky fanoušků olomoucké Sigmy.
V neděli pak fandové olomouckého hokejového klubu a fanoušci domácího Zlína dorazí tentokráte na zimní stadion, aby společně navštívili další zápas hokejové extraligy.
 
 
 
22. října 2014, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem