Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

O víkendu se pilo více, než kdy jindy

ZLÍNSKO: 3 x alkohol za volantem a 4 x za řídítky jízdního kola.  

V sobotu a v neděli zadrželi policisté na Zlínsku několik řidičů, kteří pranic nedbají na pravidlo: „Alkohol za volant a řídítka nepatří“.

Během soboty narazili dopravní policisté v devět a o půl desáté ráno na devětadvacetiletého a čtyřicetiletého řidiče ve Spytihněvi a v Sehradicích. První z nich nadýchal 0,28 promile, ovšem druhý z řidičů, který jel ve Škodě Felicii, přiznal, že večer před osudnou jízdou vypil osm piv a tři panáky slivovice. Následkem bylo 1,26 promile alkoholu v dechu a odběr krve ve slavičínské nemocnici. Policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz a nyní čekají na výsledky rozboru krve. Třetího hříšníka zadrželi policisté ve Zlíně v neděli o půl desáté večer na třídě Tomáše Bati. Dvaadvacetiletý mladík se řítil ve Škodě Fabia pod vlivem 1,7 promile alkoholu v dechu. Nyní jej čeká vyšetřování pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Ani cyklisté si o tomto víkendu nedali pokoj. Prvním přestupcem byl v sobotu dopoledne osmapadesátiletý muž jedoucí na jízdním kole v centru Napajedel. Vzhledem k tomu, že jeho jízda nebyla na první pohled plynulá, policisté jej zastavili a nemýlili se ve svém odhadu. Muž nadýchal 1,2 promile alkoholu. Poslední tři hříšníky policisté zastavili ve Spytihněvi. V hodinovém rozmezí mezi půl pátou a půl šestou v neděli navečer kličkovali po hlavní cestě. Nadýchali 1,53, 1,89 a víkendový třiašedesátiletý rekordman dokonce 2,84 promile alkoholu. Spáchané přestupky jsme oznámili na pověřenou obec a jejich pachatele čeká pravděpodobně tučná pokuta.



23. června 2014, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem