Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

O víkendu řádili na Zlínsku zloději ve sklepech a automobilech

ZLÍNSKO: Kradli kola i motorovou naftu.  

První víkendový případ krádeže ve sklepních prostorách řešili zlínští policisté v sobotu. Devětačtyřicetiletý obyvatel Příluku po ránu zjistil, že jeho sklep navštívil nezvaný návštěvník. Už při příchodu uviděl, že někdo vyvrtal díru do vstupních dveří a rozlomil cylindrickou zámkovou vložku. Uvnitř na něj čekalo nelibé překvapení v podobě dvou odcizených dámských jízdních kol. Způsobenou škodu si majitel vyčíslil na dvanáct a půl tisíce korun.

Druhý vyloupený sklep je také ve Zlíně, tentokrát na Dílech. Osmatřicetiletý vlastník se chtěl v sobotu odpoledne projet na svém jízdním kole. Projížďka se ovšem nekonala. Jeho jízdní kolo v hodnotě asi sedm tisíc korun ze sklepa zmizelo po odstranění visacího zámku, kterým byla sklepní kóje uzamčena.

V obou případech zloděje prověřujeme pro trestné činy krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Pachatelům hrozí odnětí svobody až na tři léta.

V sobotu brzy ráno shledal majitel Škody Felicie, že mu vandal rozbil pravé zadní okno od jeho vozu. Z auta zaparkovaného na parkovišti na Jižních Svazích třiadvacetiletému muži zmizely veškeré doklady, svazek klíčů a také si pachatel přišel na tři a půl tisíce korun. Celková škoda i s poškozením se tak vyšplhala na čtyři a půl tisíce korun.

Posledním vyloupeným vozidlem je odstavený nákladní automobil MAN v Brumově Bylnici. Jeho řidič v sobotu dopoledne s překvapením zjistil, že má rozbitá přední okna. Tentokrát vandal a poberta prohledal celý vnitřní prostor náklaďáku včetně schránek na nářadí. Vylomil uzávěr palivové nádrže a odčerpal odsud motorovou naftu. To mu však nestačilo. Odcizil tedy ještě dvě startovací baterie. Tentokrát se celková škoda vyšplhala až na šestnáct tisíc korun. Pachatele krádeže prověřujeme také pro přečin poškození cizí věci.



21. července 2014, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem