Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

O víkendu v Liberci proběhly kontroly barů a diskoték

LIBEREC – Policisté v průběhu celé akce zkontrolovali na čtyři stovky návštěvníků. 

V průběhu páteční noci a brzkého sobotního rána proběhla v Liberci policejní akce zaměřená na kontrolu provozoven - restaurací, barů, klubů, heren a jiných kulturních a zábavních podniků.
Ve večerních hodinách navštívili pořádkoví policisté Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, ve spolupráci s Městskou policií Liberec, čtyři provozovny v centru města. Účelem kontrol bylo především předcházení a odhalování protiprávních jednání, kontroly legálnosti pobytu cizinců na území České republiky, ale také pátrání po osobách a věcech.Kontroly 4.png

Do akce se zapojily desítky pořádkových policistů Krajské pořádkové jednotky Libereckého kraje, psovodi, policisté z Odboru cizinecké policie KŘP, ale také strážníci Městské policie Liberec. V průběhu několika hodinové akce policisté zkontrolovali ve čtyřech provozovnách na bezmála čtyři sta osob, z čehož bylo pět desítek cizinců. Na policejní služebny byly předvedeny tři osoby, další tři lidé byli zajištěni podle platných zákonných norem. Bohužel nezůstalo jen u domluvy a běžných kontrol dokladů totožnosti. Uloženy byly také finanční postihy, a to tři příkazy na místě ve výši 2300,- Kč za přestupková jednání na úseku porušení zákona o návykových látkách. Dalších sedm příkazů na místě policisté udělili za porušení zákona o pobytu cizinců na území České republiky, kdy celková výše sankce dosáhla 4 tisíc korun. Policisté také zaznamenali jednu mladistvou osobu pod vlivem alkoholu, která po neodkladných úkonech byla předána zákonnému zástupci.

Z důvodu zajištění vnitřního pořádku a bezpečnosti osob v teritoriu Krajského ředitelství policie Libereckého kraje jsou naplánovány další policejní akce obdobného charakteru.

22. listopadu 2022
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem