Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

O víkendu proběhla dopravně bezpečnostní akce

KRAJ – Během víkendové celorepublikové dopravně bezpečnostní akce policisté v Libereckém kraji zkontrolovali přes osm set vozidel. 

V uplynulém víkendu v celé republice proběhla dopravně bezpečnostní akce zaměřená na požívání alkoholu a jiných návykových látek řidiči motorových vozidel. V Libereckém kraji se do této akce zapojili policisté z dopravní a pořádkové služby, kteří zkontrolovali celkem 834 motorových vozidel. Policejní hlídky během prováděných kontrol zjistili 149 dopravních přestupků, z nichž 136 vyřešily na místě v příkazním řízení a řidičům tedy udělily pokuty. Zbývajících třináct přestupků oznámily k dalšímu šetření příslušnému správnímu úřadu.

Provedenými dechovými zkouškami policisté u devíti řidičů v dechu naměřili alkohol. Ve všech případech se jednalo o hodnotu do jednoho promile a všechny případy byly tedy kvalifikovány jako přestupky. Orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek vyšel pozitivně jednomu řidiči. Při akci také bylo pět řidičů přistiženo, jak při jízdě používají mobilní telefon. Jednačtyřicet řidičů nebo jejich spolujezdců nebylo během jízdy řádně připoutáno bezpečnostním pásem a 44 řidičů vyjelo na silnice s vozidly, která měla nevyhovující technický stav.

Opakovaně upozorňujeme řidiče na to, že dopravně bezpečnostní akce podobného charakteru budou na území celého Libereckého kraje probíhat i nadále. Samozřejmě, že policisté dopravní i pořádkové služby, se na kontroly řidičů motorových vozidel a dalších účastníků silničního provozu zaměří i v následujícím období.


10. 5. 2022
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

 

vytisknout  e-mailem