Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

O víkendu proběhla další dopravně bezpečnostní akce

KRAJ – Během uplynulého víkendu se na silnicích Libereckého kraje uskutečnila další celorepubliková dopravní akce. Tentokrát souvisela s blížícím se začátkem letních prázdnin. 

Od pátku do neděle se policisté z dopravní a pořádkové služby na silnicích v Libereckém kraji zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce, která se uskutečnila v souvislosti s blížícím se začátkem letních prázdnin. Policisté během celovíkendové akce zkontrolovali celkem 1271 vozidel a zjistili 218 dopravních přestupků, z nichž 202 vyřešili na místě udělením blokové pokuty a zbylých šestnáct oznámili k dalšímu šetření příslušnému správnímu úřadu.

Samozřejmě, že se v rámci této akce policejní hlídky zaměřili i na dodržování povolené rychlosti. Šestašedesát řidičů bylo při překročení rychlosti v obci také přistiženo. Jednání dvou z nich policisté oznámili příslušnému správnímu orgánu a ostatním na místě udělili blokovou pokutu. Pozitivní výsledek orientační dechové zkoušky na alkoholu vyšel celkem u sedmi kontrolovaných řidičů, z nichž jeden nadýchal přes jednu promile a jeho jednání je tak již kvalifikované jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. Výsledky dechových zkoušek u ostatní nepřesáhli jednu promile a v jejich případě se tak jedná o přestupek.

Policejní hlídky během akce také sledovali to, zda řidiči během jízdy nedrží v ruce telefon jiné hovorové či záznamové zařízení. S telefonem ruce při řízení motorového vozidla tak přistihli 5 řidičů, kterým udělili na místě blokové pokuty. Dále zjistili, že čtyři desítky řidičů při jízdě nepoužily bezpečnostní pásy. Navíc ovšem ve čtyřech případech řidiči nepoužili při přepravě dětí zádržné systémy. V neposlední řadě 31 řidičů vyjelo na silnice s vozidly, které nesplňují předepsaný technický stav. 

Na závěr opakovaně upozorňujeme řidiče, že nejen v souvislosti se začátkem letních prázdnin, ale i v jejich průběhu, budou dopravně bezpečnostní akce zaměřené na bezpečnost silničního provozu, probíhat. Bude se jednat svým rozsahem o akce celorepublikové, krajské a samozřejmě i okresní – to znamená na teritoriích jednotlivých územních odborů Liberec, Jablonec nad Nisou, Česká Lípa a Semily.


28. 6. 2021
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem