Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

O Vánocích se v Praze vraždilo

Pražští kriminalisté během posledních několika hodin řeší již druhou vraždu. 

První z nich detektivové začali vyšetřovat v sobotu v časných ranních hodinách. Na linku 158 volal muž a informoval policisty o tom, že zabil kolegu. Kriminalisté posléze zjistili, že 35letý muž opravdu připravil o život 49letého spolupracovníka. Využil bezbrannosti oběti a zaútočil na spícího muže přímo v posteli tupým předmětem s takovou razancí, že nešťastníkovi způsobil mnohačetná závažná zranění neslučitelná se životem.
 
Detektivové na místě zajistili i vražednou zbraň. V následujících hodinách vyšetřovatel násilníkovi sdělil obvinění z trestného činu vražda a podal státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí do vazby. Samotný motiv jednání je předmětem dalšího vyšetřování.
 
Jen o dva dny později, přímo na Štědrý den, kriminalisté vyjížděli k dalšímu násilnému trestnému činu. Tentokrát na Prahu 6, kde v přízemním bytě v ulici Navigátorů nalezli bez známek života 66letou ženu. Nešťastnici nalezli kolem 10.hodiny dopolední příbuzní. Výjezdová skupina kriminalistů na místě zjistila, že neznámý pachatel starší ženě zasadil několik bodnořezných ran.
 
Detektivové z pražské mordparty začali celý případ vyšetřovat jako trestný čin vraždy. Ve spolupráci s kolegy z dalších problematik např. loupeží intenzivně prověřují dostupná svědectví a pátrají po motivu činu i samotném pachateli.
 
mjr. Bc. Andrea Zoulová – 24.12.2012

vytisknout  e-mailem